Tuesday, October 19, 2010

Seronoknya Berjemur..

Rasa macam dah jadi omputeh sekarang ni.Saya dinasihatkan doktor menghabiskan masa 10-30minit untuk berjemur setiap hari.Saya kekurangan vitamin D kerana banyak berkurung dalam rumah.Tambah-tambah winter baru ni, langsung tak keluar sebab sejuk..Memang tak bagus untuk baby.Alhamdulillah saya telah pregnant tiga bulan. Doakan saya selamat mendapat baby girl yang sihat ye..Memang tak sangka, seronok pula berjemur.Patutlah omputeh suka.Lepas berjemur rasa hilang segala stress.Ya Allah! Setiap ciptaanMu ada kebaikannya.

berjemur belakang rumah je..tak boleh daring cam mat saleh pon kot nampak dek jiran sebelah.yang nampak berpetak-petak tu litar kereta lumba anak-anak dan suami belum siap lagi tu.... 

Lagi satu problem saya pregnant kali ni, gula lebih dalam darah.Senang cerita, kencing manis.Kena banyak beringatlah macam ni.Diet memang tak jaga, sejak-sejak pregnant ni saya berhenti lakukan segala exercises.Takut berulang keguguran.Exercise bagus untuk tukarkan gula kepada tenaga.Saya mula cycling semula sekarang.Mudah-mudahan segalanya ok selepas ni..


35 comments:

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

jago diri molek kak..semoga dpt lah baby girl ;)

cheqna said... [Reply to comment]

salam kak
alhamdulillah tahniah kak
jage diri molek neh..
moga kak sihat2 sokmo..=)

kakcik said... [Reply to comment]

Salam Mizah...

semoga semuanya selamat dan akan mendapat baby girl seperti yang diidamkan. Amin.

Berjemur tu style Mek Saleh ke? :)

Zaidah said... [Reply to comment]

tahniah mizah...jaga diri bebaik...zai peknek kali3 tahun lepas tu pun ade diabetis..memang kena diet..

pB said... [Reply to comment]

Salam


jago diri molek molek.
Jangae dok makae bendo bendo manis sokmo....

julietchun said... [Reply to comment]

Tahniah! moga apa yg diimpikan akan jadi kenyataan.

besarnya litar tu, dah mcm kat sepang je :P

husna amira said... [Reply to comment]

salam kak mizah.. tahniah yer...
saya kwn 1 course dgn amir. suka baca blog akak ni :)

Ena said... [Reply to comment]

wah..

Tahniah.. bila org pegy nak gak rasanya.. tapi bila pk time mabuk tu.. hadoiyaiiii!!

cik ct payung said... [Reply to comment]

tahniah kak mie!
jaga diri moleh2 deh...
just for sharing, saya pn ada kencinmg manis pregnancy lepas (ada istilah dia, lupa plak apa dia). siap dpt pcutian seminggu di wad, semata2 utk pemantauan. rahsia dia ialah diet. mmg kena jaga makanan. masa kat wad gula mmg maintain. makna dikawal. tp bila balik rmh gula naik balik. heheheh...so jaga pemakanan yer kak mie....

Mr PenyuBiru said... [Reply to comment]

harap semuanya berjalan dgn baik. wah! bestnye ade litar lumbe kete.

hannahsarah said... [Reply to comment]

Tahniah. klu kt Msia, tentu syok boleh cuti 90 hari. Tahniah lagi skali Mizah. Moga dapat puteri lak kali, seumpama saya yg masih tak berhenti mengharap dpt boy wpun scan menunjukkan girl jugak!! selagi belum kuar bb, slagi tu kita msh bole mengharapkan?

makdara TERdiva said... [Reply to comment]

tahniah dear..

semoga kandungan sihat senantiasa..
kalau MDT hari2 jemur komfom berjelaga.. :)

tiba2 rindu nak preknen again..

Hamizah said... [Reply to comment]

yatie,
tq..Amiinnn..

Hamizah said... [Reply to comment]

cheqna &kakcik,
tq..

Hamizah said... [Reply to comment]

zai,
tq atas nasihat.Insya Allah akan dipraktikkan..

Hamizah said... [Reply to comment]

juliet,
tq..

boleh tahan jugalah besarnya..si bapak xsempat nak main zmn bebdk dl2..

Hamizah said... [Reply to comment]

pB,
kurang doh ni make bendo2 manis..tapi kalu doh oghe klate mesti xlengkap jah raso idup xmake manis..eheheh

Hamizah said... [Reply to comment]

husna,
tq..bakal adik ipar ke ni?hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

mr Penyubiru,
tq..
teruja ke ngan litar tu? jom race..

Hamizah said... [Reply to comment]

ena,
kalau nak anak mmg kena byklah berkorbankan?

Hamizah said... [Reply to comment]

baya,
xbest langsung dpt holiday kat hospital..
Insya Allah dpt kawal diet..

Hamizah said... [Reply to comment]

hannah,
ye selagi belum kuar, kan..
apapon semuanya ketentuan Ilahi..

Hamizah said... [Reply to comment]

mak dara,
tq..jomlah sama2.saya pon dah rindu tangisan bb..

Nida said... [Reply to comment]

Salam Mizah..

Alhamdulillah... mudah2an selamat sehingga melahirkan.. lama betul tak ke sini, tup tup dengar dah berisi..hehe

kak Erna said... [Reply to comment]

salam hamizah..tahniah..jaga diri baik2..jaga kesihatan..sekarang ni..mana2 akak dengar orang mengandung..kencing manis..tak tau kenapa kan..

husna amira said... [Reply to comment]

tak laa kak mizah... saya kwn je dgn dia..kwn gelak..hehehe

ridzuanriani said... [Reply to comment]

congrates kak mi!!! Hepinye pregnant lagi!!! Jeles ambo!!! NK tmboh gop tapiiii.....

LiNda said... [Reply to comment]

alaaa....
saya pun nak pregnant ..
tapi belum rezeki
sabar..sabar ..

miza,
jaga kesihatan ok

Hamizah said... [Reply to comment]

salam Nieda,
lama menyepi xcrita terbaru ke dr NZ?

saya memang tak war-war pon psl pregnancy saya sblm ni..1st time publish..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

kak erna,
diet tak control tu puncanya kot..sayalah tu..

Hamizah said... [Reply to comment]

husna,
nak jd adik ipar pon xprob..hehehe..
tp mak dah tetapkan syarat mesti org klate tau..

Hamizah said... [Reply to comment]

yani,
jomlah sama2..
kalau kat cni ramai juga student yg pregnant..cam ok jek..

Hamizah said... [Reply to comment]

LiNda,
tq..
apa yg penting?kerjasama..hehehe
Insya Allah ada juga nanti tu..

husna amira said... [Reply to comment]

haha. tak pe la kak. sah2 sy bukan org klate.

haszuraidah ishak said... [Reply to comment]

tahniah!! jaga diri leklok dan smoga dapat baby gurl..