Friday, October 8, 2010

Darah Pendek

Bila rasa sakit kepala saya akan test tekanan darah (BP) menggunakan BP tester.Bimbang juga kalau-kalau BP naik lagi.Si Danial, anak saya yang kecik selalu menyibuk sama minta saya buatkan test untuknya juga.Tapi peliknya hasilnya selalu E/0.Agaknya alat tu tak boleh baca BP kanak-kanak atau dia yang tak tahu duduk diam menyebabkan sedemikian.

Danial yang nakal..

Jadi semalam dia minta lagi, saya cakap "Tak boleh ni untuk orang tua yang darah tinggi je". Balasnya "Kenapa tak boleh Ummi darah baby pendek ke?"Hahaha.Bukan pendek tapi rendah" jelas saya kepadanya..


17 comments:

LiNda said... [Reply to comment]

ekekeke

cute jek pertanyaan dia kaans..
Nakal dan bijak .

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

hahaha...


anak2 ni memang jujur kan.. perkataan yang terkeluar tu selalu buat kita teringat2..

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

ekekke darah pendek pon ado ko? lalalalala

julietchun said... [Reply to comment]

darah pendek? penyakit baru tuh ,kena jaga2 :P

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Budak pendek lagi darah pun pendek ke?

Soalan anak2 ni kadang2 seronok juga kita dengar. Mereka tu inesen.

fa*atip said... [Reply to comment]

**tengah bayangkan rupa Danial lagi 17 tahun** hensem!

Hamizah said... [Reply to comment]

LiNda,
suka layan dia bercakap..sebab dia ni saya sempat monitor pembesarannya.. anak ummi la..

Hamizah said... [Reply to comment]

reen,
Kalau dia dah besar, mesti kita miss zaman bdknya kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
tu dok confius ni..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

YB<
kadang tak terlayan dek akalnya..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Fa,
Insya Allah hensem, ikut ummminya yang cun ni..ahaks..

Hamizah said... [Reply to comment]

juliet,
sila jaga2 hehehe

kak Erna said... [Reply to comment]

salam mizah..comelnya dia..cakap pun pandai..semoga terus membesar menjadi anak yang solleh..

mamawana said... [Reply to comment]

Salam...

cute..comel...bijaknya.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [Reply to comment]

Danial kenapa engkau bijak sangat

maya amir said... [Reply to comment]

kehekhe...tinggi vs pendek..heheh...comel:)

ainbudakbaek said... [Reply to comment]

aah.. bp cuff (size) untuk paediatric mmg xsame dgn untuk adult.

dats y die xleh read.

:)