Tuesday, November 2, 2010

Trip ke Albany~Hari Kedua

belum pun puas tidur, kami bergegas menyediakan breakfast sama-sama.Makan ala kadar sahaja, keropok lekor dan roti..Keropok lekor tu dibeli je sekarang dah ada dijual kat sini.Di samping tu juga sempat sediakan lunch.Nasi putih, rendang serta sambal bilis yang dah siap masak dari rumah dan frozen.Selesai sarapan, kami terus check out hotel (kami akan akan ke Margaret River pula).



batu yang menyerupai kepala anjing..
 Singgah sebentar di pekan untuk melawat the dog rock.Sebiji batu besar yang menyerupai kepala anjing.Kemudian singgah membeli souvenir.Tak banyak pun beli.Dah kering account bank banyak sangat berbelanja..hehehe.

Hajat hati nak melihat pameran di Whale World pula, sebuah muzium tentang ikan paus.Bayaran masuk $55 untuk satu family.Tapi disebabkan untuk melihat kesemua pameran kami dinasihatkan menghabiskan masa dua jam, niat terpaksa dibatalkan.Lagipun kami terpaksa sampai ke Margaret River sebelum 9 malam.Dah janji dengan empunya hotel kat sana.Jadi sekadar bergambar sajalah kat Whale World.

pokok yang besar & macam2 bentuk..

kepenatan..


jambatan gantung setinggi 40 meter

 Terus ke destinasi yang mencabar, Tree Tops.Kat sini ada jambatan yang tergantung setinggi 40 meter.Memang kecut perut sepanjang berada di atasnya.Anak saya si Danish menangis ketakutan.Seronoknya melihat alam semulajadi kat sini.Pokok-pokoknya besar dan bermacam-macam rupa.Penat dan laparnya.Dah hampir 3 petang tapi belum lunch lagi.Singgah di taman berdekatan untuk makan.


Lepas makan terus ke Margaret River.Tersesat hampir 30km pula bila tersalah baca peta.Dah hampir maghrib, kawasan berkenaan pula terpencil sehingga kami tak jumpa walau seorang manusia pun, phone line pon tiada.Susahnya hati.Alhamdulillah akhirnya jumpa jalan keluar.Sampai ke Bushland Cottage 8.30 malam.Seram pula berada di cottage ni.Ditengah-tengah hutan.Sesuailah dengan namanya..

 

7 comments:

YanDarwisy said... [Reply to comment]

seronoknya tgk tempat orang..luas pemandangan. bilalah agaknya turn kita...entahlah :(

makdara TERdiva said... [Reply to comment]

teruja dgn jambatan gantung tu..bestttttnye :D

cheqna said... [Reply to comment]

beshnya kak...

julietchun said... [Reply to comment]

berapa agaknya harga keropok lekor disana?

maya amir said... [Reply to comment]

aah laa kan.. betul2 rupe dog..

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

rasa nak gi bercuti je tgk gmbr2 ni. hee~

en_me said... [Reply to comment]

penat kanns.. ehehe