Thursday, November 11, 2010

Hmmm..Memang Bau B*bi Laaa..

Semalam saya ke hospital lagi.

Sementara tunggu giliran, ada anak mat saleh datang nak berkawan dengan Danial,anak yang kecil.

Memang setiap kali check up kami terpaksa bawa budak ni sebab dia belum bersekolah.

Tiba-tiba 'kawan barunya' tu hulur makanan.
Saya cakap "Jangan makan, bi (masih membahasakan dirinya baby walaupun dah nak dapat adik), kot tak halal".

Dia akur kata-kata saya.Tapi dia cium makanan tu.Balasnya "Hmmm..Betullah Ummi bau b*bi laaa"..

Eh!Budak ni mana dia tau bau babi..Hahaha..
Itulah bila cakap tak halal, automatik dia terbayangkan benda tu..


18 comments:

kakcik said... [Reply to comment]

Hehe.. mana dia tahu b*bi tu macam mana, ya? :)

en_me said... [Reply to comment]

pahamlar teww.. uhuhu

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

la..ingatkan betul2 la bau. andaian danial je rupanya..hehe..

chekna said... [Reply to comment]

hehehe.. tau je dia bau b*b* tu camne ek...

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

hehehe..comel aje.

bau menda tu memang lain betul. loya tekak dibuatnya.



*pasar di rumah lama emak dulu ada jual. Bila kitorang lalu aje kena tahan nafas.

cheqna said... [Reply to comment]

gane erk bau natang tu?????wah..kalu orang luar baca mesti kata ayat cheqna kaso ork kak???
hehehehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

kakcik,
dia xtau camna bau menda tu..
loyar buruk je tuh..

Hamizah said... [Reply to comment]

en_me
dah byk pendedahan sejak kat cni..alhamdulillah

Hamizah said... [Reply to comment]

Nadiah,
hehehe biasa la..dah xboleh makan..

Hamizah said... [Reply to comment]

chekna,
itulah..mana entah dia blaja hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

Reen,
tau bau dia camna.. sbb masa kat johor dl ada ladangnya dekat sekolah..mmg meloyakan..

Hamizah said... [Reply to comment]

cheqna,
meme busuk dooh la..
xreti nok gambarkan..

Chik Na said... [Reply to comment]

danial..danial..aunty pun x pernah tau macam mana bau b..i tu

Zaitun said... [Reply to comment]

Dulu masa kecik2 jauh lagi dah tercium bau tu sebab lori yang bawa benda tu akan melalui jalan depan rumah kak Zai.Heee... menyampah betul.

kak Erna said... [Reply to comment]

salam hamizah..paham pulak dia tu kan..tapi.macam tau2 je bau b...tu macam mana..he he..budak2..

transformed housewife said... [Reply to comment]

meme busuk bau B*Bi. tapi tulah mugo2 tok halal jah, mesti kito teringat B*Bi. teringat pulok ngepen Adibah Noor dgn sore nyonya pasal mknan tok halal.

maya amir said... [Reply to comment]

hahahah..suke statement die:)

suri solehah said... [Reply to comment]

Salam..hehe pandai pulak dia..