Sunday, November 14, 2010

Kasi Adik Nama Goergia La..

Danish : Ummi,kat perut ummi ni baby girl ke?

Ummi : Insya Allah..Kalau Allah jadikan girl, girl la..

Danish : Kalau girl, kita letak nama Goergia ye, Ummi..

Ummi : Eh! Kenapa pulak Goergia?

Danish : Cantik nama tu.

Ummi : Mana boleh, tu nama Kristian.Kita kan Islam.

Danish : Ye ke?

Ummi : Yelah orang Islam mesti pilih nama Islam..

Amboi! Mentang-mentang sekolah omputeh sesuka hati dia je nak kasi adik nama omputeh..Tergelak saya ingat balik idea dia.Mungkin ada kawan sekelasnya yang bernama Goergia..


26 comments:

ckLah@xiiinam said... [Reply to comment]

ckLah dulu pernah cadangkan nama adik Alexander (sebab terpengaruh dengan cerita cikgu Tawarikh tentang Alexander The Great). Berangan nak panggil adik dengan 'Alex'. Ha..ha..


...sekali, bapak taruk nama Ahmad Kamil. Hu..hu..

Pernah buat entri tentang itu di http://xiiinam751.blogspot.com/2009/03/bidan-kecil-itu.html

deena farhana said... [Reply to comment]

olooohaiii tomeii danish ni...gelak je deena bace..georgia ye..hmm..ye la kot...ada nama friend die kot..

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

hehehe...

carik dekat-dekat bunyi pun jadilah..

yg ada jia-jia nya..

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

amboi..nak bg adik nama omputih je..hehe..mcm2 si danish ni

LiNda said... [Reply to comment]

besh gak nama tuh kans
kalaulah ada makna dlm islam ..

hehe

kak Erna said... [Reply to comment]

betul la tu..agaknya sedap dia panggil kawan sekolah dengan nama tu..
jadinya nak bagi nama adik la pulak..he he..budak2 kan..

Hamizah said... [Reply to comment]

ckLah,
kalau syor nama iskandar mesti bapak xreject, kan?

hehehe..

Hamizah said... [Reply to comment]

deena,
ye la kot..

Hamizah said... [Reply to comment]

reen,
apa nama yg hampir2 tu ye?minta idea reen la plak..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

Nadiah,
hehehe.. tulah besarnya pengaruh kawan2..

Hamizah said... [Reply to comment]

LiNda,
cam sedap bunyinya..tp entah apa2 maksudnya..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Erna,
tulah gamaknya..
saya do terbayang Goerge Bush je..hehehe

Affieza said... [Reply to comment]

Haha..lawak gk si Danish ni..mcmana lah dia blh terfikir nk bg nama adik Georgia..hehe

sayangsayangibu said... [Reply to comment]

alahai abang danish... ;p

fa*atip said... [Reply to comment]

bestnyer, nak cari nama untuk baby! I dulu simpan nama QISTINA for 5 years, sebab abang2 dia yang keluor dulu..hehe

ainnoraini said... [Reply to comment]

wah pandainye dia, abg dah siapkan namanye...

mesti tak sabar nak nengok adiknye tu...

en_me said... [Reply to comment]

x sabar nk dpt adek tewww..

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply to comment]

mesti anak tere cakap org putih..
hehehe

saya yang comel=],LyndaWawa

cheqna said... [Reply to comment]

hahahahaha
kena buh nama maziah ke..panggil gia..=)

transformed housewife said... [Reply to comment]

Mace2 idea Danish.hehehe. nanti bolehla tengok buku nama2 islam dgn Danish. Minta dia pilihkan.

Nida said... [Reply to comment]

hehehe.... kelakarnya... kalau lelaki apa pulak nama yang akan dipilih ye

azieazah said... [Reply to comment]

Salam kenal HAMIZAH...
terimakasih. Kak Azie membalas kunjungan..

dan..

ohh sungguh geram..!

rupanya ramai dah kawan-kawan blogger Kak Azie sudah lama berkeliaran di sini yaaaa..

Amboiii CKLAH, AZRINA, SYA, FA, AINORAINI, NIDA...

korang semua tak ajak pun Kak Azie main-main kat sini yaaaa...?

> sambil kejar dengan kayu api di tangan, kain ikat di pinggang.

azieazah said... [Reply to comment]

Ops! citer pasal nama anak yer?

I pernah boh nama anak sempena 2 watak dalam novel, 2 watak dari drama, sorang nama Pemenang Pengacara Nona..

heheheheh hebat tak? ahaks!

eelobor said... [Reply to comment]

hehehe, dia berkenan sangat ngn nama tu kut

maiyah said... [Reply to comment]

haha.. pendapat dan penerangan.. bebudak mmg byk nak tahu dan kene tahu ;)

maya amir said... [Reply to comment]

hahaha...so cute..georgia ye die nak namakan adik die..heheh