Tuesday, November 16, 2010

Bestnya Hari Nie

Biasanya kalau pagi-pagi saya tak pernah dapat baca Harian Metro.Memang tak boleh access.Petang barulah dibuka.Kalau petang saya memang sibuk, dari pukul 4-6 saya mengajar Quran.Saya tak suka baca Berita Harian atau Utusan, banyak sangat berita politik.Kalau Kosmo tak puas pula nak baca.Asyik potong sana potong sini.Tergantung ceritanya.

Hari ini saya bebas membacanya agaknya ramai yang balik kampung sempena raya haji ni,kan?Baguslah baliklah lama-lama sikit (ayat dengki).Bercakap tentang raya, nilah kali keempat (2x raya puasa, 2x raya haji) saya beraya kat sini.Macam biasa, persiapannya ala kadar.Sama seperti Malaysia, kami akan beraya esok.Jamuan raya akan diadakan di rumah saya kali ni.Khas untuk 4 keluarga.Menunya, nasi dagang Terengganu dan sate..Mulanya bercadang nak beli kambing untuk korban, tapi ada problem pula.Tangguhlah dulu..

Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua.Kepada yang menunaikan haji tahun ni, mudah-mudahan mendapat haji mabrur, yang berpuasa hari ni diucapkan selamat berbuka.Maafkan segala kekhilafan saya.

ub

17 comments:

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

sedaknyo nasi dagang. yatie cade nok buat laksam, tp x tahu la jadi ke dop huhuhu

eelobor said... [Reply to comment]

harian metro lambat update dan jika pagi2 susah nak akses. best nasi dagang teganu....perghhh. sedak weh

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

Salam Miza,

Selamat Hari Raya Aidil Adha buat Miza dan keluarga juga.



Saya pun layan Harian Metro juga masa lunch hour.

kak Erna said... [Reply to comment]

salam aidiladha mizah..sedapnya nasi dagang..akak suka makan ..tapi belum pernah masak sendiri..

ikan emas said... [Reply to comment]

salam,

selamat hari raya aidil adha..

maya amir said... [Reply to comment]

walaupun metro kdg2 cite psl gosip..saya pun suka baca metro..heheh.. betul, utusan & berita byk politik..mls nak campur.. and slmt hari raya ye hamizah:)masak ape esok?

maya amir said... [Reply to comment]

walaupun metro kdg2 cite psl gosip..saya pun suka baca metro..heheh.. betul, utusan & berita byk politik..mls nak campur.. and slmt hari raya ye hamizah:)masak ape esok?

chekna @ mama ziyad said... [Reply to comment]

nasi dagang.. sedapnya.. selamat hari raya aidiladha...

julietchun said... [Reply to comment]

sempat lagi buat nasi dagang ngan sate. saya buat nasi lemak je.

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Dengan kemajuan ICT kat mana aje boleh baca suratkhabar Malaysia. Masa saya belajar dulu, kena tunggu kalau ada student balik Msia bawa suratkhabar. Berebut baca sampai lunyai. PC pun belum ada masa tu. Yg ada cuma mainframe.

Slmt hari raya buat Hamizah sekeluarga.

en_me said... [Reply to comment]

salam aidiladha maaf zahir bathin wat akak hamizah itteww dr me yg jauh dimata .. chewahh

siti murni said... [Reply to comment]

salam aidiladha & selamat hari raya korban buat kak mizah sekeluarga...

azieazah said... [Reply to comment]

Di mana pun beraya, asal saja bersama orang yg tersayang bersama, itu lebih bermakna.

Selamat menyambut Aidil Adha buat MIZAH sekeluarga...

Affieza said... [Reply to comment]

Salam Aidiladha buat K.Mizah sekeluarga.....


Mak sy pn masak nasi dagang gk esk..hehe

Affieza said... [Reply to comment]

Salam Aidiladha buat K.Mizah sekeluarga.....


Mak sy pn masak nasi dagang gk esk..hehe

DrSinga said... [Reply to comment]

Oohhhh...
Inilah hamizah perth yang en_me dok cerita tu...
Salam aidil adha...
:)

ummu said... [Reply to comment]

assalamualaikum Mizah
selamat hari raya aidil adha ya Miza
hidup merantau memperkaykan lagi pengalaman kehidupan ,kan sis?
dari perantauan,kita kan lebih mengenali erti kasih sayang sesama insan, semangat ukhuwwah dan kerjasama.
pengalaman saya bersekolah ajuh dari ibubapa membuatkan saya pernah tidak balik beraya aidil adha dan syukurlah kerna melalui pengalaman itu,ia mednewasakan saya.
sekian,wassalam