Monday, August 2, 2010

Patutkah Saya?

Salam semua,
Saya tak tau la kenapa sejak akhir-akhir ni malas sangat-sangat nak up date blog..tapi rajin juga jenguk blog orang kalau ada kesempatan..Sekali sekala rasa cam nak tutup je blog ni..

Kalau tak update rasa bersalah pula..sebab kesian bila kawan-kawan selalu bertanya kabar kat Chatbox.Saya rasa kemesraan kawan-kawan yang dikenali secara maya ni sedikit sebanyak telah mengisi hidup saya.Tapi kenapalah saya malas sangat nak berblog?

Jadi patutkah saya tutup terus blog ni?

20 comments:

alyyani said... [Reply to comment]

kadang mmg ada rasa gitu. tak perlu sampai tutup kot. bia je. nanti kalau mood nak update tu ada, bole la blogging balik :) saya selalu jugak rasa mcm tu :)

Ibuhani said... [Reply to comment]

ala....jgnlah tutup. Kalau malas update selalu....update sebulan sekali pun x per. Blog adalah satu cara kita berhubungan tau..... :)

marinahunny said... [Reply to comment]

terus kan lah..tp jgn paksa diri, buat secara suka2 je..kalu ada cite update..

Zaidah said... [Reply to comment]

janganlah sampai tutup...biasalah mizah klu malas n tak nak update...klu tiba time rajin datang updatelah yer..jangan tutup tau...

al-lavendari said... [Reply to comment]

perasaan itu bermusim ... biarkan jer. lama-lama nanti datang kembali rajin tu !

saya juga pernah tutup sekejap. sebabnya bukan malas update tapi tak ada masa nak melawat blog kawan2. tapi tak lama, resah gelisah macam orang gila talak (agaknya).. buka balik.

kakcik said... [Reply to comment]

Tak payahlah tutup. Bila ada semangat nak menulis, tulis sahaja. Kalau tak bersemangat, pendamkan dulu. :)

fa10 said... [Reply to comment]

eh, x payoh la nok tutup..
kalau x dok mood nok menulis, buat jah n3 malas, blogger lain mesti faham sbb semua orang pernah mengalaminya

mamalieyna said... [Reply to comment]

alaa takyah la tutup terus..sesekali ada kelapangan n kerajinan, update la..if takde kerajinan, biar jer..best ada blog ni..penyeri hidup jugak tau..

Lynn Nasir said... [Reply to comment]

salam kak..

kalau nak tutup pun okay, tak tutup pun okay..hehe! sbb yg penting kata hati akak la. komitmen dgn blog ni berbeza bg setiap org. saya selalu buat auto-publish entries. weekend tu taip byk2..pastu auto-publish ajelah sehari satu entry. hehehe! sbb hari2 biasa bz menjahit/baking. ada masa cuma blogwalking dan buat research. nak taip entri ni kena hati tenang. hehe! saya la..org lain saya tak tau :)

terpulang pd akak, asalkan akak bahagia..itu paling penting :)

siti murni said... [Reply to comment]

ala...jangan la berhenti berblog...update lah walaupun selang beberapa hari...saya pun kdg2 datang angin malas...tapi blog tetap tak boleh lupa..

fa*atip said... [Reply to comment]

majority kata jangan tutup kan? So, jangan tutup. Sebabkan, bila you tutup, nanti bak kata Mr. Lavendari...dikhuatiri akan dilanda penyakit `gila talak'!! heheeee....

Senang je, kaedahnya, bila rasa malas, biar je dulu....sebab malas tu pun sekejap je, percayalah...my close friend, boleh kata blogger tegar, tiba2 malas nak berblog, dia tutup 2 bulan je, pastu sambung balik.

Normally I kalau malas sangat, I will declare cuti....pastu kan, tangan ni asyik gatalllll je nak bukak blog...heeeee....

Mmmmm...komen yg terpanjang kot ni!
Adiosssss......

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

jgn la tutup kak. takpe, normal tu..nadiah pun ada masa2 angin M dtg juga. nnt akk rajin nak berblogging balik, teruskan aje ;)

Hamizah said... [Reply to comment]

tq..semua..xjadilah nak tutp cam ni..kui kui kui..

en_me said... [Reply to comment]

tutup jerr.. blog bukanlah hakmilik kekalls.. ihiks

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Salam Hamizah,
Baguslah tak jadi tutup. Update bila ada masa dan ada perkara yg dirasakan sesuai utk dikongsi dgn rakan2 maya. Tak perlu perah otak kalau takde apa yg nak ditulis.

en_me tu saja nak usik awak tu. Dia pun pernah tutup blog dia (sbb buka yg baru hahaha) sebelum sambung semula blog dia.

en_me - jgn marah. Saja nak usik awak.

Chik Na said... [Reply to comment]

alhamdulillah..tak jadi tutup..kalu tak hilang sorang kawan maya akak..

ps: akak pun diserang angin"M" jugak lately..tambah plak..internet kat rumah ni slow bangat

nadnye said... [Reply to comment]

samalah kita... takpelah kurang entry tapi masih maintain blog.. :P

Hamizah said... [Reply to comment]

en_me,
pk2 juga takut lepas ni xblog lg boring hidup saya..

Hamizah said... [Reply to comment]

YB,
ptt la en_me cakap cam tu..ada pengalaman jg rupanya..

Hamizah said... [Reply to comment]

nadnye..
jom wake up sama2