Thursday, August 26, 2010

Sapa Kata Raya di Perantauan Tak Meriah

Lepas solat isya' dan terawih kami anak beranak main bunga api.
Bunga api tu ada kawan yang kasi.
Kalau malam ni start main sempat la sampai raya kot stocknya.
Danish langsung tak nak join.
Main PSP game transformer yang baru dibeli petang tadi.
Dia ni memang tak suka outdoor activity.
Danial pula takut nak pegang.
Tapi tumpang excited juga.
Sambil jerit-jerit 'api magic'.
So apa lagi bila anak-anak dah bagi chance,
naik tocang la mak bapak..
Lebih-lebih pula.
Kalau ada buluh mesti lagi best..
Biar berdentum dentam bumi Perth ni dengan meriam buluh kami.
Hehehe..tapi mesti raya kat lock-up

Danial tengok dari jauh je..
mak sapa la nie..

gaya student PhD main bunga api

Ha! Sapa kata raya di perantauan tak meriah, kan
(nak ubat hati je ni. Sob, sob sob).
Kesayuan makin terasa.
Mujur semua kawan tak balik tahun ni.

 

25 comments:

makdara TERDIVA said... [Reply to comment]

main bunga api x pe..tp adik2 akak ni bantai main meriam tanah..ilekkk jer.. :P

raya kat obesi, mesti pagi2 raya bergulung dlm comfoter..hehe

farra-eng said... [Reply to comment]

ceritalah lagi suasana puasa mcm mana kat sana (^.^)

transformed housewife said... [Reply to comment]

ada juga bunga api. kami dulu di NZ, 3 thn beraya tanpa bunga api. tapi mmg meriah juga sbb ramai kwn2 dan kita jd lebih rapat.

al-lavendari said... [Reply to comment]

teringat masa dulu-dulu kat us. masa tu tak ada pulak orang jual bunga api.

awak beli bunga api tu kat mana ?
tak menyalahi undang-undang ke ?

fikirkan orang sini, mereka berangan-angan nak beraya kat luar negeri. sementara awak ada peluang tu, gunakan sepenuhnya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

Salam Miza,


eik,ada jual kat sana ke?



hubby Miza tu rindu zaman kecik2 tu..


hehehe..

Chik Na said... [Reply to comment]

seronok kalu dapat tinggal kat kawasan ramai org Msia..boleh beraya bersama-sama...

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

kami pon nsb baik kawan2 kat sini ramai x blk raya ni

Zaidah said... [Reply to comment]

jangan sedih...seronok main bunga api....teringat masa kecik2 dulu main bunga api...sekarang nie susah skitkan nak carik bunga api...

Ibuhani said... [Reply to comment]

eluk jugak dia org takut main bunga api tu......sgt bahaya bg anak2 kecil......dpt mana ekk bunga api tu?

Hamzah Ian said... [Reply to comment]

sian die.. selamat raye la ye.. meh tngk surat aku tulis kat kakak aku kat perantauan.. ko nak bace pun boleh

maya amir said... [Reply to comment]

jgn sedih..jgn sedih..meriah jugak tu dpt main bunga api..kiteorg kat sini, tak jumpe2 stok bunga api..heheh

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Salam Hamizah,
Bapak budak yg nampak teruja betul main bunga api tu. Hentam sajalah labu. Setahun sekali.

Murah ke bunga api kat sana?

Hamizah said... [Reply to comment]

meriam tanah tu camna ek?

hui pg2 dah pegi masjid dah..hari utk bergembira,kan..

Hamizah said... [Reply to comment]

farra,
insya Allah.. sy cuba publish kisahnya..

Hamizah said... [Reply to comment]

transformed housewife,
kawan2 pengganti family..seronok juga wpon sedih..

Hamizah said... [Reply to comment]

al lavendari,
mmg ada jual kat kedai lg.Australian product..diorg ni sgt straight,kalau dah salah takkan jual punya.

Hamizah said... [Reply to comment]

salam Reen,
byk jual kat kedai tp xpernah beli sendiri..

hubby saya tu mmg cam bdk2 pon prangainya..lagi pun dia mmg juara main mercun kat kg dl..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

org Msia ramai tp msg2 ada saudara mara..tu yg tak bestnya.nak buat apa2 program mmg kena harapkan sesama student je la..

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
meriah la skit raya kalau kwn2 xbalik..

Hamizah said... [Reply to comment]

Zaidah,

dah ssh nak cr bunga api kat msia ye..baguslah camtu..tapi ramai juga yg cacat sbb main mercun..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak ani,
betul juga tu..

Hamizah said... [Reply to comment]

hamzah,
aku dah bc pon..kau mmg busuk hati..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

maya,
xserunuk juga main family kita je la..kami tinggal agak jauh juga dgn students lain..

Hamizah said... [Reply to comment]

YB,
bapak budak tu mmg g2 la.. mmg suka sgt kalau blh main apa2 mainan..

tak penah pula survey raganya..tp mmg terjual bebas je kat cni

Fendy yOm said... [Reply to comment]

jom follow2