Friday, August 6, 2010

Makan Hati Tak Berulam

Masih dalam mood bengang.Semua malas.. blogging malas, masak malas, basuh baju malas,baca buku malas..ada juga orang cam saya kat dunia ni kan?hehehe

Makan tengah hari nie, menunya asam pedas ayam dan solok lada.Asam pedas- pakai rempah segera ADABI je, solok lada-saya dah buatnya dua hari lepas.Panaskan sahaja.Macam tak sesuai langsung je padanan dua menu ni kan?Aiyyo malas punya pasal.

Sebenarnya ada perkara yang mengusik hati ni..Pembaca semua tak payah terasa pula.Tak ada kaitan dengan kalian.Orang tu kat dunia realiti saya..bukan maya..Dah berterus terang tapi dia buat-buat tak tahu je.So makan hati tak berulam la..

Itulah kadang-kadang hati perempuan, tercuit sikit je tapi semua jadi mangsa termasuk blog nie..hehehe..Mujur tak berjangkit kat anak-anak.Alhamdulillah masih boleh control..

20 comments:

fa*atip said... [Reply to comment]

eh rajin la tu. I kalau malas, makan nasi, telur goreng ngan kicap je. Pastukan, patahkan cili api. mau 2,3 pinggan! heheee

YanDarwisy said... [Reply to comment]

adakalanya kita ni org pompuan memang sentap. akak ader gak mcm tu...lame2 hilang. biaselah aku emo!

Zaidah said... [Reply to comment]

orang pompuan nie memang cepat terasa...lelagi klu kawan baik buat macam tu....

kakcik said... [Reply to comment]

Malam kelmarin, sebab RAJIN, kakcik bersahur dengan makan nasi bersama sebiji telur goreng dan kicap sahaja! :)

Bulan Ramadhan ni tak boleh buat macam tu sebaba suami dan anak2 bersahur sekali. ;-)

marinahunny said... [Reply to comment]

sabarlah hamizah, dh namanye manusia kan..

selamat berpuasa buat hamizah sekeluarga..

Ibuhani said... [Reply to comment]

selg kita hidup, kita punya rasa n perasaan. Terkecik hati tu perkara biasa Hamizah......buat2 x tahu jer.....sakit nanti susah pulak anak2...Aalam Ramadhan dr kami sekeluarga pd Hamizah sekeluarga di sana :)

Hamizah said... [Reply to comment]

kakFa,
kalau masak telur saya je la yg berselera..

Hamizah said... [Reply to comment]

yan,
dalam usaha ni..hrp2 cepat la ok.

Hamizah said... [Reply to comment]

Zaidah,
kdg2 xfaham diri sendiri kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Chik
sejak2 kawin xpenah rs cam tu..org sebelah xsuka..

Hamizah said... [Reply to comment]

marinahunny & kak Ani,
tq..tapi saya rs problem saya ni besar juga..xleh nak wat pejam mata je..ishh..meluah rasa pula..

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

share lah sikit Miza...

kepoci jugak ni..hehe..

apa-apa pun semoga tak mengganggu kehidupan Miza sekeluarga.

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

pasal apa kak? citer la...nak tau jgk..huhu..

transformed housewife said... [Reply to comment]

tengah bengang dgn seseorg ke ni? kalau tak tahan sgt, kena bgtahu org tu dan bersemuka dr dok sipe dle hati jah.

Lynn Nasir said... [Reply to comment]

salam,

pesan ustaz..berdoalah kpd Allah swt minta pertolonganNya. insyaallah, mudah hidup akak nanti :)

maya amir said... [Reply to comment]

aramak..mcm modd saya jugak di tika & saat ini....terus ilang mood sume mende..haih, susah jugak jadik org pompuan ni..

Hamizah said... [Reply to comment]

Nadiah $& Transformed Wife,
bkn tak nak cite, tapi xsemua perkara boleh dikongsikan dgn semua org, kan..

Hamizah said... [Reply to comment]

Lynn,
Insya Allah sbb tu msh kuat lg rasanya..

Hamizah said... [Reply to comment]

Maya,
mesti bengang kan?xpelah ini ujian Allah..Semoga dipermudahkan segalanya..

siti murni said... [Reply to comment]

eh dah boleh masak macam tu kira rajin la tu mizah...:) saya kalau malas..jangan kata masak tolong pun tak..huhu..