Friday, July 30, 2010

Penatnya..

Salam semua,
Lamanya tak jenguk blog..bukan sengaja tapi memang banyak aktiviti sepanjang dua minggu ni.Minggu lepas sibuk sebab buat preparation untuk birthday party untuk Danial.Sebelas family jumlah jemputan menyebabkan saya penat.Yelah masak seorang diri.Menunya pula nasi kerabu.Bila dah penat mood nak berblog pun hilang.Sorry ye tak sempat nak jenguk blog kawan-kawan.

Minggu ni saya sibuk nak masak roti jala untuk 9 family sempena sesi bergambar sempena Aidilfitri untuk uni suami esok.Kerja memasak memang memenatkan tapi puas hati bila semua orang suka makan masakan kita, kan?

Saya memang sangat bercita-cita untuk mengusahakan sebuah restoran bila kembali ke Malaysia.Mampu ke?Masak sikit pun dah tunggang langgan seluruh hidup..hehehe..Harap-harap termakbul la cita-cita ini..

  

13 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

Salam Miza,

itu sebabnya rupanya...


semoga berjaya. jangan lupa jemput kengkawan bila dah buka restoran tu nanti ..

julietchun said... [Reply to comment]

nasi kerabu putih, kuning atau biru? :P

Hamizah said... [Reply to comment]

reen,
Insya Allah..mdh-mdhan tercapai..

Hamizah said... [Reply to comment]

julietchun,
kuning best sgt..dah lama xmakan..hehehe

Zaidah said... [Reply to comment]

zai doakan semoga cita2 hamizah mejadik kenyataan...amin

Chik Na said... [Reply to comment]

moga cita-cita nak buka restoren tercapai..kalau buka area lembanh klang boleh la chik na try masakan hamizah nanti

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

lat tmpt akk ada periuk besar ke? sini takde la. kalau nak masak byk2, kena masak 2-3 kali. letihnya berganda2!

Ibuhani said... [Reply to comment]

Kalau bukak restoren bg tau ekk......boleh gi makan....support kawan2 sambil cuti2......smoga dimakbulkan Allah SWT akan impian hamizah itu...... :)

fa10 said... [Reply to comment]

nak buka restoren? molek benar tu tp penat la sikit.
Ada student melayu sini buka catering, berjinak2 dulu.. balik malaysia nak buat bisnes katanya. Laku sangat bisnes dia, try la...

Hamizah said... [Reply to comment]

Chek Na,
xmungkin la lembah kelang..saya kat tganu..

Hamizah said... [Reply to comment]

Nadiah,
mmg akak dah stand by periuk besar sebelum datang ke sini..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Ani,
nanti kalau on, kena singgah tu..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

fa10,
Insya Allah..angan-angan dulu..bkn apa sejak2 jd surirumah ni semangat nak mengajar semula cam dah menurun..