Thursday, July 8, 2010

hmmmm..Dah Nasib Hidung

Malam semalam, saya baru je melelapkan mata,Danial terjaga. Dia menangis-nangis entah apa la budak ni nak..Sekali dia termuntah.Habis satu katil terkena muntahnya.Selimut, cadar.Geramnya saya tengah-tengah sejuk winter ni dia buat hal.Dah la esok agen nak datang inspect rumah..Badannya, kepala sampai ke kaki terkena.Jadi terpaksalah umminya memandikannya.Menangis lagi.Mulut ummi memang tak diam la..hehehe..

Dah abah pakaikan baju dia pun tertidur.Satu bilik disembur perfume.Tapi saya hairan kenapa la hidung ni asyik terbau-bau lagi muntah.Ingatkan saya basuh dia belum betul-betul bersih.Bila check ok je.Manalagi ni?Check punya check bantal yang saya tidur pun terkena juga.Macamana boleh terkena?Padahal dia membelakangkan bantal.Hai kesian hidung..Saya pun kena mandi juga...brrrrrrrr..sejuknya..

 

20 comments:

al-lavendari said... [Reply to comment]

itulah asam garam membesarkan anak2. tak tahulah kita bila dah tua2 nanti, anak2 boleh buat gitu pada kita ke tidak !

mamalieyna said... [Reply to comment]

huhu..banyak betullah dia muntah tu..siannye...sian gk kt umminyer. terpaksa memalam tertungkus lumus settlekan sume eh..huhu..

fa*atip said... [Reply to comment]

bila bab muntah tu yang tak tahan tu kan? mmm...kak Fa dah experience dah benda2 camtu, dulu anak I, 5 orang, 5 tahun berturut2! Bayangkan....hehe

Zaidah said... [Reply to comment]

alah ciannyer kena muntah....klu bebudak muntah memang mulut ibunyer tak reti diam...hehehe...

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

hihi..sejuk2 mmg malas nak mandi. nak tak nak kena mandi jgk ye :D

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

bau asyem tu yg tak tahan kan? hehe...


ngeeee.. terasa-rasa sejuknya ni Miza..

Lynn Nasir said... [Reply to comment]

kesiannya anak..mesti dia rasa sakit perut nak muntah b4 tu. apa yg dia makan b4 tidur tu kak? kek hijau? hehe!

julietchun said... [Reply to comment]

membebel tanda sayang :P

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

kenapa smp muntah tu kak? demam ke danish?

Hamizah said... [Reply to comment]

al-lavendari,
tulah dok doa siang mlm..mdh2an anak2 jd soleh..

Hamizah said... [Reply to comment]

mamalieyna,
boleh tahan juga la..sbb xsempat ke bilik air..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Fa,
kagumnya dgn kak Fa dgn 5 anak..berturt tahun plak tuh..tabikk...

Hamizah said... [Reply to comment]

Zaidah,
maknya ni mmg terover peramah skit..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

reen,
sampai ke tulang sum2 dah rasanya..

The Juggling Queen said... [Reply to comment]

nasib baik perasan, klu tak haru la..

Hamizah said... [Reply to comment]

Lyn,
bdk ni mmg macam2 benda ditelannya..xtau pula yg mana satu puncanya..

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
xtau la demam ke apa halnya..may be byk sgt mkn..

maya amir said... [Reply to comment]

sakit perut agaknye tuh... saya tak tahan dgn muntah..kalau anak2 muntah, saya pun turut sama.. kekekke...

fa10 said... [Reply to comment]

Malam2 buta di musim sejuk nak kena mandi?
tak sanggup rasanya....

Ibuhani said... [Reply to comment]

hehehe....anak2 hamizah dlm proses pembesaran....itu baru 1/4 hal....kena hadapi lg 3/4 hal2 lain....hehehe....slmt membesarkan anak2.....GO Hamizah GO....:)