Sunday, December 12, 2010

Window Shopping, Roti Jala & Kari Tulang Ayam

Semalam, pagi sampai ke petang saya tak masak.Busy dengan survey harga barang-barang yang sale sempena krismas.Window shopping la tu.Sebelum beli nak kena survey betul-betul.Kat sini memang gila-gila sale tapi memang kena rajin survey.Kadang-kadang kedai bersebelahan tapi harganya, sungguh berbeza sampai berpuluh-puluh dolar..


Disebabkan kelmarin bila saya masak singgang daging dan sayur kacang peas tiada pun yang sudi makan, jadi senanglah kerja saya.Sekali masak makan untuk dua hari.Muncung mulut masing-masing nak menghabiskannya.Tulah sapa suruh tak makan kalau saya masak.Kang dah kena denda.Hehehe..

macam biasa, fail bab mendeko..

Balik dari Mall, saya tertidur kepenatan.Bangun asar kemudian tertidur lagi lepas ajar anak mengaji.Tiba-tiba rasa boring yang teramat.Buat roti jala lah..Dah lama tak menjala.Zup, zap lepas isyak sekejap dah beres roti jala.Boleh tahan juga banyak hasilnya..


Kuah karinya saya masak pagi ni.Biasanya kalau ayam, kami cuma makan bahagian dada sahaja.Nak jaga kesihatanlah konon..Kebetulannya pula jiran saya kak Ani kasi kepak ayam, jadilah kari tulang ayam.Suami saya biasanya tak suka makan ayam yang bertulang, campur sikit isi dada.Nampaknya juadah pagi ni boleh dimakan sampai ke malam lagi..So apa lagi, jom pi shopping.


12 comments:

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

shopping..jgn tak shopping..eheh..

cheqna said... [Reply to comment]

selamat bershopping kak =)

cikgu su said... [Reply to comment]

Mizah
Belikan la kak su corel 4 segi...
Pos...
Boleh?
Ngeee.... Take care ea...

kak Erna said... [Reply to comment]

Hamizah..syoknya dapat shopping.
bagus juga kan boring2 pi masak..kenyang..

zarin said... [Reply to comment]

bestnya sana sini sale ye! nanti kita tukar ye...kami pulak suka mkn tulang2 ayam espc drumstick hikhik

maiyah said... [Reply to comment]

sy mmg suka jln2 kat mall.. kalo ada duit laaaaagiiiii sukerrrrr :D

ckLah@xiiinam said... [Reply to comment]

Roti jala memang kesukaan cklah! tapi, sampai sekarang tak pandai menebar jala tu....

anie,Nagoya said... [Reply to comment]

kita pun ari ni g shopping.ank, mak, bapak semua beli.roti jala...ummm sedap.kita tak akan buat benda yg leceh2 cam tu.PASTI tak laku.itu jangkaan kita je...jgn terover shopping sudah la ya...

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

Shopping jangan lupa hadiah harijadi untuk anak juga...


Happy birthday to Danish !

pB said... [Reply to comment]

kalu ada baju baby murah , post ler pada kak pB


hihihi

eelobor said... [Reply to comment]

roti jala makan ngn "kuzi ayam"... best woooooo

maya amir said... [Reply to comment]

best tuh...roti jala..dah lama tak buat roti jala..penat nak menjala..hehe.. mesti meriah kan sale kat sana time2 krismas ni..:)