Friday, December 10, 2010

Floor Engineer???

Beberapa minggu lepas saya berjumpa seorang kawan perempuan kat sini.Tapi dia tinggal kat city (kami di pinggir saja).Bila berborak-borak saya dapat tahu dia yang bekerja sebagai floor engineer.Dia juga cikgu macam saya."Oh!Hebatnya"kata saya dalam hati.Kalau kat city memang berlambak kerja kosong.Tak peliklah kalau ada certificate senang-senang je dapat kerja.Tambahan anak-anak semuanya dah bersekolah memang tiada masalah nak kerja.

Pagi ni saya cakap kat suami "Bestlah bini si A tu. Dia kerja kat sini".Ayat berbaur dengki, kan?Hehehe..Suami saya balas "Yelah lakinya yang study pun kerja.Kerja cleaner la". Saya sambung "Tapi bini dia kerja floor engineer".Tiba-tiba saja suami saya tergelak."Kenapa pulak?" tanya saya."Floor engineer tu cleaner la.".Ah! Saya termalu sendiri.Itulah akibatnya kalau dah jahil..Hahaha


 

30 comments:

pB said... [Reply to comment]

Salam Mie


syukur , anak pB dapat tempat kat skoloh Mie dulu ....

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply to comment]

hehehehe
lucu.=]

Bapak said... [Reply to comment]

floor engineer memang cleaner, nama je gempak skt...heheh...

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

canggihnya nama! hehe. tapi bagus jugak, kan..takde la cleaner rasa segan nak sebut nama pekerjaan diorang

chekna @ mama ziyad said... [Reply to comment]

ok gak tu, nampak cam professional la skit kan bila sebut floor engineer tu..

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

ehhe mmg ramai org ckp floor engineer kalau tny part time kerja apa esp org 2kat Uk dgn US hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

hehehe...


lain maksud kalau keja kat sini..

sayangsayangibu said... [Reply to comment]

yang penting kerja kan? yang penting halal

kak Erna said... [Reply to comment]

Hamizah..nasib baik caka dengan suami sendiri kan..kurang sikit malunya..

ckLah@xiiinam said... [Reply to comment]

Hehehe...

maya amir said... [Reply to comment]

heheh... mcm2 nama jawatan...tapi cool gak kan, floor engineer...

DrSinga said... [Reply to comment]

cisssssss.....
aku pun tertipu!!

Affieza said... [Reply to comment]

Amacan K.Mizah dengki lg ke kt bini Si A tu lps tau floor engineer tu apa....hehe

deena farhana said... [Reply to comment]

slm kak mizah..

deena jemput join contest emneya ye :)

Hamizah said... [Reply to comment]

pB,
alhamdulillah..

Hamizah said... [Reply to comment]

cik Lynda,
hehehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

bapak,
ku baru tahu..

Hamizah said... [Reply to comment]

Nadiah,
cleaner pon keja jugak..

Hamizah said... [Reply to comment]

che iza,
ye jugak,kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

yatie,
camtu ye..

Hamizah said... [Reply to comment]

reen.
xsama, kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

sayangsayangibu,
betul tu..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Erna,
boleh la cover skit..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

cKLah
hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

maya,
memang cool la..

Hamizah said... [Reply to comment]

Dr Singa,
la doc pon tertipu jugak..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

Fiezza,
akak sbb dia keja.bkn sbb gajinya..
keja cleaner pon gajinya riban2 kat sini..

Hamizah said... [Reply to comment]

deena,
xpenahlah join contest..

ainnoraini said... [Reply to comment]

kak ain pun baru tau kerja tu namenye floor engineer sebab kat sini panggil cleaner jer kan...

Hamizah said... [Reply to comment]

kak ain,
tulah beza kita dgn org..