Monday, December 13, 2010

Bahagianya Dapat Shopping..

Saya berjaya menamatkan sesi membeli belah semalam dengan jayanya.Misi mengopakkan poket laki..Hehehe.Tak minta pun orang nak berbudi takkan nak tolak, kan.Semasa window shopping hari Sabtu saya berkenan sungguh dengan food prosessor yang ada 29 function kesemuanya.3 in 1.Ada food food prosessor, blender dan juicer.Survey harga kat satu kedai $199.00, kedai satu lagi $250.00.Itulah kat sini memang berbeza harganya.Suami saya tangkap gambar barang tu dengan harganya sekali dikedai yang murah tadi.




lebih kurang nilah saya punya tapi ada juicer -Google
 

Disebabkan nak beli satu barang lagi (rahsia..hehehe) kat kedai yang mahal tu kami ke sana dahulu.Tiba-tiba je suami saya teringat petua diberikan seorang kawan kalau kita boleh buktikan harga di sesebuah kedai lebih mahal daripada kedai lain, diorang sanggup menurunkan harga serendah yang kita tunjukkan..Jadi kami cuba praktikkan tips tu.Tunjuk je gambar kat salesman. Yess!!!!Memang berjaya.Kami akhirnya dapat membeli food prosessor yang diidamkan dengan harga $199.00 sahaja.Ada berani ke nak cuba kat Malaysia?

Saya dah rasmikannya dengan membuat jus lobak merah dan kek pisang.Yummy..Tq, abang..


21 comments:

sayangsayangibu said... [Reply to comment]

wah untungnya ye, kalau dekat boleh buat gitu kot..cuma berani ke tidak je, tp kalau sya berani saja... heheheheh ;p

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

bestnya ada food processor!

aNIe said... [Reply to comment]

Hamizah... bab bershopping tu yang best...tak kiralah nak beli aper... memang seronok...

chekna @ mama ziyad said... [Reply to comment]

chekna plak, kalo bab tawar menawar ni mmg xpandai.. trus beli je..

♥ manje ♥ said... [Reply to comment]

salam ziarah

hehe benda ni masuk dlm wishlist kita thn dpn... mtk abg beli jgk

ainnoraini said... [Reply to comment]

kalau kak ain dpt keluar gi jenjalan pun dah happy tau...
kalau dapat beli brg lagiii la gumbiranyeee...lagi2 kalau ade org nak tolong byrkan...

maya amir said... [Reply to comment]

wahh bagusnye..kat m'sia rasanya tadek org sanggup lagik buat camtu..tapi ari tu ternmpk iklan courts kat tv, harga kami dijamin rendah..achehhh..kang kalau saya tunjuk harga tempat lain lagik rendah, adakah die akan melayan? heheh...

kak Erna said... [Reply to comment]

salam hamizah..dah berjaya ye..bila dah dapat tu..kena rajinkan diri menggunakanya kan..

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

woh lepas ni mace2 menu juice la leh buat hari2 ;)

Yaniey said... [Reply to comment]

Heheh.. kak mi, sy beli gop thn lepas ms sale. Food processor kenwood. Tapi tak guna pun food processor, guna blender jer.. huhu.. Ada pemotong sayur, cheese mcm2 la.. tp malas gop nk guna sbb malas nk membasuh. ;)

Zaitun said... [Reply to comment]

Tahniah... berjaya cairkan hati cik abang,lepas ni boleh buat macam2 juice.

Hamizah said... [Reply to comment]

sayangsayangibu,
kat cni customer mmg dijaga betul2

Hamizah said... [Reply to comment]

Nadiah,
belilah satu kat sana mesti lagi murah..kat msia rasanya mahal benda2 camni..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak anie,
betul tu..
release tansion,kan..

Hamizah said... [Reply to comment]

chekna,
poket tebal xpelah..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

manje,
beli jgn xbeli..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

kak ain,
setuju3...

Hamizah said... [Reply to comment]

maya,
itu jugalah sy dok diskus dgn suami..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak erna,
stakat ni sayabelum pernah ggl menggunakan brg2 yg dibeli..
yg ni xtau lah..hrp2 rajin smpai ke ptg la..

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
kalu rajin la..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

yanie,
tu dok bmbg tu..
kak mi xsir beli..org sblh dok nyungguh2 nok beli..