Tuesday, December 14, 2010

Hobi Baru Danial

Danial peneman saya bila abah dan abangnya ke sekolah.
Tahun depan baru dia mula bersekolah..
Itupun dua hari je seminggu, Isnin dan Khamis.
Tiadalah teman saya sehingga baby baru ni akan lahir.
Sepanjang peninggalan diorang, kadang-kadang sangat memboringkan.
Macam-macam aktiviti yang kita orang lakukan..
Sekarang ni nampak sangat dia semakin boring.
Setiap 15-30 minit sekali dia akan tanya jam.
"Ummi sekarang pukul berapa?".
Kena jawab tepat, kalau ulang-ulang jawapan sama dia pasti marah-marah..hahaha
Jadi tugas baru saya sekarang ialah tolong jaga jam untuknya..
Dari pukul 8.30 pagi hingga 3.00 petang tak terkira berapa kali dia bertanyakan jam
Nak ajar tengok sendiri pun belum reti bezakan nombor..
Aduhai Danialku..

22 comments:

LiNda said... [Reply to comment]

Salam Miza,

saya ada pengalaman itu..
hahahaha
memang memenatkan
saya faham .. faham sangat
ekekeke

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Salam Miza.

Kenapa cuma 2 hari seminggu aje sekolah dia tahun depan?

Zaidah said... [Reply to comment]

samalah ngan nabilah n nabil...kejap2 tanya pkul bape..bukannyer ape nak tengok rancangan kat tv...tu yang kejap2 tanya tu..

♥ manje ♥ said... [Reply to comment]

salam

hehe tak jemu plak dia bertanya eik? :)

julietchun said... [Reply to comment]

nanti boleh main dgn baby :D

maya amir said... [Reply to comment]

die umo bape? heheh..jgn kan org beso tau boring..budak kecik pun tau boring:)

cik ct payung said... [Reply to comment]

wah dah jadi danial skang yer...no more Baby. heheheh...

sama la dgn aniq, sat2 tnya, dah petang ke blum. ajaq jg tgk jam tp blum dpt tangkap konsep. tiap hari xsabaq tngu petang, nk pegi main....

Zaitun said... [Reply to comment]

Pelan2 boleh ajar danial tengok jam,budak2 cepat pandai.

kak Erna said... [Reply to comment]

salam mizah..sekurangnya tak boringkan..dan dah ada tugas baru...he he...

Hamizah said... [Reply to comment]

LiNda,
betul2 penat..
nak wat macamana,
budak..

Hamizah said... [Reply to comment]

YB<
kat sini kindy utk 5thn mmg 2x je seminggu..

Hamizah said... [Reply to comment]

zaidah,
tanya nabil dan nabilah bertujuan..
ni saja2 je nak tanya..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

manja,
dia mmg suka bercakap..xpelik la, kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

juliet,
dia yang paling excited tggu baby kuar..

Hamizah said... [Reply to comment]

maya,
4thn..
tp bila berdua je mmg boring..umminya bknnya pandai nak main kejar2, tembak2 ke..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

baya,
tggu nak main ok lah..ni saja2 je nak bertanya..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak zai,
saya mmg xajar pendidikan formal utk anak2 malah abc ke, 123 ke pon xdiajar..kot dia boring bila ke sekolah..biarlah dia belajar sendiri..hahaha

Hamizah said... [Reply to comment]

kak erna,
tugas yg memboringkan?hehehe

ckLah@xiiinam said... [Reply to comment]

Boleh main 'pukul berapa datok harimau'

:D

Hamizah said... [Reply to comment]

ckLah,
hr2 main xbest juga..hehehe

marinahunny said... [Reply to comment]

sabo je lah.. asyik tanya pukul brp je..kena ajar dia tgk jam nih ;)

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

hehe...agaknya sebab apalah Danial nak tau pukul berapa tu kan ?