Monday, June 27, 2011

Susah Senang Bila Pasangan Juga Blogger

Saya yang mula berblog dulu.Tiba-tiba cik abang tergedik-gedik nak berblog juga.Tapi minatnya fotografi..Jadi saya mempersilakan dia 'terjun' ke dunia blogging ni.


Tapi yang agak susah juga bila sama-sama mula berbloging.Sebabnya selalu juga entry berkisar perkara yang sama, gambar pun sama.Jadi selalulah terjadi saya 'mencuri' gambar-gambar dari blognya.Kenapa?Sebab saya ni tak minat sangat dengan foto apatah lagi bila gambar menggunakan DSLR.Banyak kerja kena buat.Nak kena edit sebelum upload.Kalau tak orang lain senang nak pergunakan gambar kita ye..


Jangan sangka kami bermasam muka sebab tu..hehe.Sebenarnya bila ada problem,saya sering merujuknya.Begitulah sebaliknya.Sapa-sapa yang pernah ke blognya jangan pula jemu pula nak baca entry kat blog saya walaupun kisahnya sama je..hehe..

17 comments:

maya amir said... [Reply to comment]

hehe ..seb baik hsbnd saya x suke blog & x reti...keke..jadiklaa saya mcm lembu punye susu sapi dpt nama..die punye gmbr tapi saya jek asik mengkepohkn hehe

Ummu Ammar said... [Reply to comment]

Mizah..

Itu sehati sejiwa namanya. Suami saya memang tak minat berblog. Blog2 tertentu je jadi pilihan dia terutamanya isu semasa, politik & agama. Blog saya memang dia tak buka langsung..hehehe..

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

suami nadiah pun ada blog juga dulu tapi hangat2 tahi ayam je. haha..

Acik Erna said... [Reply to comment]

Hamizah..sebelum jumpa gambar sicomel tu..akak pun tak tau itu blog suami mizah.
akak masuk kesana sebab suka tengok gambar..cantik2 gambar yang dia kongsikan..

marinahunny said... [Reply to comment]

ada x berebut laptop..?huhuuhu

Bapak said... [Reply to comment]

Orang Rumah Bapak pun ada blog gak tapi kami x berebut sebab dua2 blogger yg x berapa aktif..hehhe

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

abg kita tak minat tapi dia mesti baca blog merepek saya especially tang komen kawan-kawan.


dia minat forum pasal keta aje.. huhu..

DrSinga said... [Reply to comment]

pssstt....
kita kan...
tak tau dia abang awak dulu tau...

bila baca tang Along hilang kat sekolah..
baaaru ku sedar...
heh heh hehhh...

zaidah said... [Reply to comment]

husband zai tak ade blog....klu ade mesti sama jugak citernyer macam hamizah....

makdara TERdiva said... [Reply to comment]

sidia pulak menjadi peminat blog saya no. 1 merangkap penasihat blog
kalau silap sikit habislah saya kena tazkirah..

FaAtip said... [Reply to comment]

I pulak, my hubby tak de blog, tapi syekali syekala dia tumpang tulis kat blog I..hehehehee that's why namanya Fa Atip... :)

Chik Na said... [Reply to comment]

bagusnya.... boleh pinjam gambar yang orang tolong editkan :)... edit gambar lah bab yang paling chik na tak suka

siti murni said... [Reply to comment]

okey jugak tu kak mizah....boleh berkongsi..kalau dia minat fotografi, kak mizah banyak kan pula ber'cherita'...kan okey tu..:)

Affieza said... [Reply to comment]

Takpelah kak tp gaya penulisan yg berbeza kan???...hehe...

ibunaznoy said... [Reply to comment]

bestnya cik abg ada blog jgk,leh bertukar2 cerita kan..^_^

Nida said... [Reply to comment]

terbalik dengan Nida.. cik hubby yg mula2 terjah dunia blogging ni, pastu Nida tiru... last2 sekarang ni cik hubby lak yang tak berapa aktif (sibuk study katanya..hehe)

~najwa~ said... [Reply to comment]

kalau sesama berblogging, tak de masalah kot ;)

cuma sesekali kena pantau le jugak, hoho...