Wednesday, June 8, 2011

Apakah Rasa Macaron?

First time tengok macaron kat MasterChef Australia 2nd season, tahun lepas.Chefnya adalah Andriano Zumbo yang memang terkenal kat sini.Masa tu belum nampak macaron tertayang kat blog masakan Malaysia.Saya teruja bila melihatnya tapi tak teringin pun nak merasanya.Kadang-kadang yang cantik belum pasti sedap dimakan..



Macaron tower~Andriano Zumbo

Tup tup sekarang ni glamer pula kat Malaysia.Menggiurkan pula promosinya.Harganya boleh tahan juga,kan?Jadi saya dok tertanya-tanya best sangat ke sampaikan orang sanggup beli walaupun mahal.Kat sini tak pernah pula nampak terjual.Apapun saya salin juga resepinya nak dicuba sendiri..Tapi bila la dapat rasanya.Selagi baby masih kecil ni susah nak mendeko ni..Boleh tak anda gambarkan kepada saya tentang keenakannnya?Kalau ada orang sanggup poskan lagi bagus.Hehe..

17 comments:

a kl citizen said... [Reply to comment]

saya pun senasib... tak tau macamana rasanya

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

assalamualaikum hamizah..
kunjungan balas,...

ayu tak pernah rasa atau tatap depan mata...
tapi suka bila geng2 blogger masak2 buat dan lihat air tangan mereka..

kata mereka manis..

anie,Nagoya said... [Reply to comment]

Ya Allah....manis...... manis...... manis...... itu yg kkanie leh komen.dah mkn n dah cuba buat.tp akan buat lagi dgn kuantity gula yg rendah.dia org kata kalo kurangkan gula tak jadi.pada kkanie yg dah cukup manis ni,hihihi..... , mac amat manis!!!!!!!

kakcik said... [Reply to comment]

Kakcik pun nak cuba rasalah nanti - belum pernah cuba ni! :)

azlina 3 said... [Reply to comment]

akk x cuba rasa lagi tgk mcm sedap ...teringin juga nk memcuba

Acik Erna said... [Reply to comment]

assalam Hamizah..akak pun tak tau rasanya belum pernah makan dan belumpernah buat..

marinahunny said... [Reply to comment]

org kata manis sgt..hhuhuh

http://aniesandyou.blogspot.com said... [Reply to comment]

x penah rs gak tp nk cuba

Yang best tentang Julai 2011

zaidah said... [Reply to comment]

tak pernah rasa tapi pernah tengok kat tv diorang buat....memang banyak gula n katanyer manis....

cheqna said... [Reply to comment]

menape tu kak eh???
huhuhu ketinggalan zaman kah daku??

Zaitun said... [Reply to comment]

Tak pernah rasa lagi.

siti murni said... [Reply to comment]

sama lah kak mizah...tak pernah cuba atau rasa lagi pun bendalah macaron tu...

Hamizah said... [Reply to comment]

cikgu normah n ayu,
la igtkan semua org Msia dah rasa..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak anie,
xsesuai la dgn sy yg ada keturunan diabetes ni..

kakcik,
kena cuba,kan..kot menyesal pula..


kak azlina,
dah cuba bg report kat sy ye..hehe


acik Erna,
kalau chef pon belum cuba xpeliklah sy belum sempat buat..hehe

Hamizah said... [Reply to comment]

marina,
kat tganu ada org jual ke?


anies,
cuba jgn xcuba..


zai,
bahaya jugalah mkn benda alahni,ye

cheqna,
org nak kawin kena rajin jenguk blog2 mskan..nanti tau la menda ape tuh..


kak zai n murni,
cubalah kat Malaysia senang kot jumpa yg halal lg bersih..sy ni klu tgk omputeh masak geli tekak nak makan..

Nieza said... [Reply to comment]

memang manis macaron ni tak tau kenapa org suka makan ...tapi sedapla...saya pun teruja juga nak buat tu yang try juga tapi kasi bebudak diorang sukalah..:)

||aLeaSaRa|| said... [Reply to comment]

salam perkenalan wah terima kasih sudi tgglkan link di blog kite ye!cuma widget followers tu hilang ngape ye?sama macam blogger lain yg terkena masalah ni.takpe nanti kite sggh lagi utk jadi ur geng.hurm macaron tgk je dah tau manis!!!teringin gak nak beli skrg dah sng dapat.