Saturday, June 11, 2011

Baru Winter ke Dah Spring??

Biasanya Jun adalah permulaan winter kat Perth ni..Udara sejuk dah mula menggigit-gigit kulit kami.Sejuknya.Peliknya pokok mula mengeluarkan bunga.Seakan-akan spring pula.Walaupun bukan semua pokok berbunga tapi ia tetap mengujakan kami.Jomlah jamu mata..

kat belakang rumah, tak tahu namanya..
Dari jauh cam rambutan je.Ni kat depan rumah.
namanya banksia

kaktus yang sedang galak berbunga kat belakang rumah saya

bunga rumput,memang banyak kat sini (curi dari blog suami)

juga bunga rumput.Cam bunga matahari tp saiznya kecik.


9 comments:

Acik Erna said... [Reply to comment]

Hamizah..tak pe ada bunga..cantik jugak kan..
ayat paling best tu mizah..'curi dari blog suami'
tak mintak izin la tu ye...

transformed housewife said... [Reply to comment]

kdg2 ado bungo baru tubik maso winter.

Hamizah said... [Reply to comment]

Kak Erna,
mmg curi pon..hehe

Nur,
semua bunga yg sy tunjuk tu biasanya tubik doh nak hbs winter..cuma thn ni jah tubik awal sgt..

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

subhanallah..
cantiknya kat perth..

mmg kena ambil peluang tangkap gambar buat kenangan....

marinahunny said... [Reply to comment]

bunga rumput pun cantik, subhanallah ;)

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

memang cantik2...tak boleh pegi sana, dpt tgk gambar pun jadilah

Zaitun said... [Reply to comment]

Kaktus kak Zai tak pernah ada bunga.

Cantik2 bunganya.

luahfikiran said... [Reply to comment]

SALAM,
BANYAK PERKARA YG DI LUAR KEBIASAAN BERLAKU SEKARANG INI. TAK TAHU MENGAPA? ALLAH LEBIH MENGETAHUI KERANA DIA BOLEH MENGUBAH SEGALA KEADAAN

Hamizah said... [Reply to comment]

Ayu,
jomlah ke sini..spring waktu plg sy suka..


Marina,
cantik,kan?


MAMASYAZA,
kenalah dtg..sy ni pon mujur suami smbg blaja klu x, xmerasa juga udara ngr org..


Kak Zai,
saya pon xpenah nampak kat msia..


LF,
betul tu..mungkin ni juga salah satu tanda kecil kiamat,kan?