Monday, June 6, 2011

Penat tapi Berbaloi..

Jarang-jarang sempat nak online sekarang ni.Betul-betul busy dengan puteri sorang ni.Cuaca semakin sejuk semakin meragamlah dia.Dah pakai baju berlapis-lapis tapi masih sejuk.Nak dibungkus, marah pula.Jadi nak menghilangkan sejuk terpaksalah dipeluk erat-erat.Ok juga ummi pun boleh panaskanbadan.Tapi hakikatnya memang memenatkan..


Inilah 1st time jaga anak sendiri.Sebelum ni bila anak dua bulan, ummi mula kerja semula.Jadi kerja-kerja penjagaan anak cuma separuh hari.Rileks la sikit.Sekarang ni masih ok lagi sebab mentua masih ada kat sini hingga akhir bulan.Biasanya kerja-kerja rumah mentua lakukan..Harap-harap baby dapat menyesuaikan diri secepat mungkin dengan winter supaya tiadalah ummi kelam kabut sangat nak buat kerja rumah..


Rutin sebagai surirumah bertukar sejak ada baby ni.Baru tau susahnya nak mengasuh anak dan membuat kerja rumah sekaligus.Hehe.Apapun saya tetap puas hati dapat menjaga anak sendiri..

25 comments:

julietchun said... [Reply to comment]

puteri sorang harus manja lebih sikit ngan ummi :P

Acik Erna said... [Reply to comment]

assalam mizah..satu kepuasan kan..dpat membesarkan anak sendiri sepenuh masa.

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Salam Hamizah,

Penat tapi puas sebab dapat jadi sendiri. Emak Adam sudah melalui semua itu dan no regret.

Kakzakie said... [Reply to comment]

Kasih tertumpah itulah yg meembuat kita puas. Baugs Mizah dapat belajar dan melihatnya tiap detik.

Peluk baby baisanya last tertidur sama. Kakaklah tu bukan Mizah :)

MULAN said... [Reply to comment]

penat camna pon, jaga anak sendiri memang puas hati kan...

Bella Bell said... [Reply to comment]

wahh.. mesti anak akak comel kan? :)

kakcik said... [Reply to comment]

Itulah kemanisan bergelar seorang ibu. :)

anie,Nagoya said... [Reply to comment]

be fighting ummi.moga Hamizah tabah melakukanya.

siti murni said... [Reply to comment]

as-salam kak mizah...
takpe...take it easy kak..
orang kata..alah bisa tegal biasa...lama2 nanti mesti kak mizah akan ok dengan rutin baru...

cheqna said... [Reply to comment]

manja la coz pu3 sorang kan kak??=)
semoga akak baik2 saje

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

tuan puteri baso dio la kak deh , manjo sikit pade tuan putera hehehe

Zaitun said... [Reply to comment]

Baby girl tentulah lebih manja dari hero.

Kak Zai dapat jaga anak bongsu sepenuh masa setelah berusia 9 bulan dan sampai sekarang jadi surirumah.

transformed housewife said... [Reply to comment]

teringat dulu maso sy lps bersalin anok no 2 kat NZ. MIL gi lps seminggu beranok. sblm tu hubby jah tolong. Meme wat kijo sedirila. Tapi insyallah ok. Kalu baby sejuk sgt maso winter, pase heater 24/7. letok air dlm bekas kalu letok heater dle bilik spy udara tok kering sgt.

Lady Lavender said... [Reply to comment]

take ur time..anggap aje sekarang dlm adjustment period. Insyaalah everyting will be fine after some time :-)

Nida said... [Reply to comment]

ana-anak adalah anugerah Tuhan yg sangat bermakna..:)

DrSinga said... [Reply to comment]

kendong je...sesambil buat kerja rumah tu..
:)

azlina said... [Reply to comment]

salam mizah...

kesian baby musim sejuk harap mizah tetap tabah membesarkan anak2 tersayang..

maya amir said... [Reply to comment]

betul..walaupun penat tp puas ati kn?
letaklaa gmbr baby;)

Hamizah said... [Reply to comment]

juliet,
betul kot..mmg beza kan boy dgn girl?

Hamizah said... [Reply to comment]

wsalam kak erna..
sgt2 puas hati..

Hamizah said... [Reply to comment]

wsalam YB,
rasa cam nak berenti kerja je..tp sapalah nak sponsor sy?huhu

kak zakie,
sbb tu sy xsempat nak on9, anak tido mak pon tido..hehe



mulan,
mmg xleh gambarkan kepuasannya..


Bella,
mmg comel..ikut maknya:P

Hamizah said... [Reply to comment]

kakcik,
dah jd ibu br paham perasaan seorg ibu..


kak anie n murni,
insya Allah sy gagah..


cheqna,
kena cari kawan puteri jugalah utk dia,kan?:)

Nieza said... [Reply to comment]

wah cuaca kat sana dah nak masuk winter ke?kat sini lak panas dah nk masuk summer sekrng ni...cian baby tu belum biasa sesuaikan diri lagi yer..lelama nanti oklah tu..:)

maiyah said... [Reply to comment]

assalam..

mmg rsa bahgia dpt asuh ank kan, sy ni ank lelaki kakak yg jga

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
pesen dio dih..manja lbh sikit klu doh hok tino gak..

kak zai,
sukanya kalau sy dpt jd surirumah sepenuh ms cam akak..


nur,
timo kasih atas tips tuh..kawe wat doh meme jd. sblm ni psg heater kejap2 je.meme xtahan kulit n tekak jd kering..


Lady lavender,
tgh cuba ni..InsyaAllah..


niezza,
yup cni dah winter, season plg memboringkan..


Kak maiyah,
naper kakak akak yg jg ye?