Monday, September 13, 2010

Raya Dah Habis !!!

Hari ni rutin kembali seperti biasa..
Danish ke sekolah, suami ke work station..
Bermakna tamat sudah raya bagi kami di sini.
Namun begitu ada lagi jemputan open house Rabu ni.
Itulah adat raya di perantauan, kan..
Alhamdulillah raya jatuh hujung minggu dapatlah raya 3hari,
kalau tidak sehari dua sahajalah raya..
Apapun teruskanlah beraya untuk orang-orang kat Malaysia..
Hargai peluang yang ada..


P/S: Takziah untuk keluarga Sosilawati dan pembantu-pembantunya..Tragis sungguh kematian mereka

30 comments:

kakcik said... [Reply to comment]

Salam Mizah...

kalau kat Malaysia ni, puasa sebulan, rayanya sebulan setengah atau lebih lagi! :)

Sedih dengan cara kematian Sosilawati dan 'rakan-rakannya' :(

Yunus Badawi said... [Reply to comment]

Salam Mizah,
Oklah tu dapat 3 hari ++ raya.

Masa saya belajar dulu pernah lepas solat raya terus pergi kelas. Itupun ada yg ponteng kelas yg time nya masa solat tu huhuhu

a kl citizen said... [Reply to comment]

selamat raya Mizah, walau pun dah kembali ke rutin yang biasa...

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

betul tu kak..baby SN pun dh ke nursery semula hari ni...saya pon masuk lab dah hehe

Ibuhani said... [Reply to comment]

Slmt Hr Raya Hamizah.......maaf zahir n batin. Kak ani pun keje dah hr ni.... :)

Hamizah said... [Reply to comment]

salam kak chik,
tulah hebatnya org msia..

betul sedihnya bc brita kematian mereka..

Hamizah said... [Reply to comment]

YB,
kesiannya..

kalau begitu saya dah bertuah rupanya..alhamdulillah..

Hamizah said... [Reply to comment]

a kl citizen,
tq..

Hamizah said... [Reply to comment]

a kl citizen,
tq..

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
selamat bekerja semula..

Hamizah said... [Reply to comment]

Kak ani,
selamat hr ry jg..
semat bekerja semula..

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply to comment]

raya dahh abis tapi kueh raya lum abis lagi..hehehe

kak Erna said... [Reply to comment]

salam mizah..akak disini pun dah kerja semula...

Hamizah said... [Reply to comment]

Lynnda,
kuih ry pon hampir hbs daa.tuan rumah habiskan..bukan ada tamu pon..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

kak Erna,
xbestnya..kenapa cepat sgt msk? kerja..sebab tu sy jd cikgu..boleh la cuti 1-2 minggu setiap xraya..

al-lavendari said... [Reply to comment]

orang kat KL, belum mula raya. raya sebenarnya adalah selepas 1 minggu raya. masa tu bermulalah program rumah terbuka. sebelum itu mereka semua di kampung.

Hamizah said... [Reply to comment]

al-lavendari,
mana2 negeri kat msia begitu la gaya beraya,kan..

cuma kalau kat klate awal2 dah ada open house sbb ramai yg bekerja kat luar..

LiNda said... [Reply to comment]

Salam miza ..

ehh.. nama anak kita samalah . Danish . hehe

Apapun, Aidilfitri telah disambut selepas kita menjalani ibadah puasa . itulah nikmatnya .. kaans..

Selamat Hari Raya ...

ikan emas said... [Reply to comment]

Salam,

masih lagi berhari raya....
tentu menyeronokkan walau tak sama tapi meriahnya tetap ada kan ?

Amni said... [Reply to comment]

Saya raya sebulan.. ekeke....=P selamat hari raya aidilfitri..=)

Hamizah said... [Reply to comment]

LiNda,
iye ke sama?

hari ry=hari kemenangan setlh berpuasa..
selamat hr ry juga..

Hamizah said... [Reply to comment]

Amni,
teringin juga raya sebulan tapi tak tau nak pegi beraya kat mana..hehehe

selamat hr ry juga..

Hamizah said... [Reply to comment]

salamikan emas..
seronoknya masih berhari raya..

memang takkan sama ry kat sini dgn msia..

Hamizah said... [Reply to comment]

salamikan emas..
seronoknya masih berhari raya..

memang takkan sama ry kat sini dgn msia..

mamalieyna said... [Reply to comment]

Selamat Hari Raya..maaf Zahir & Batin..!

Alhamdulillah, jauh di perantauan pun, dpt merasa nikmat beraya kan..

Ibu n Abah said... [Reply to comment]

salam buat hamizah...
terima kaseh singgah dirumah akak tadi... sebagai kunjungan balas akak singgah pula 'beraya' di rumah hamizah...
selamat berhari raya walaupun jauh di perantauan....

Hamizah said... [Reply to comment]

iena,
tq..selamat hari raya juga..
Alhamdulillah masih diberi peluang oleh Allah utk beraya lagi tahun ni wpon terasa kekurangannya beraya di perantauan..

Hamizah said... [Reply to comment]

Ibu n Abah,
selalulah jenguk-jenguk saya kat sini ye..

selamat hari raya juga..

ridzuanriani said... [Reply to comment]

selamat hari raya kak mi!.. Hehehe biasa le beraya kat perantauan.. kami duk sini lagi 2.5 thn... maksudnya yani 6 kali raya sini.. sadis2..

Hamizah said... [Reply to comment]

yani,
kesian demo dih..
lamanya nak ngabiskannya..
nanti ain terror cakap belanda..