Friday, January 21, 2011

Bertambahlah Sunyi...

Dah dua hari saya ada tetamu kat rumah.Kawan kami yang dah submit thesis PhD, tunggu masa nak balik hari Ahad ni.Agak busy jugalah saya.Tapi diorang pun tak melekat kat rumah pon.Ke sana ke sini nak settle segala urusan sebelum balik.Hari Sabtu ni konvo.So tahniah Dr.Tuan Zainun.


Masa yang ditunggu-tunggu

Hilanglah satu famili lagi.Tinggal lagi 4famili.Bertambah sunyilah kami nanti.Bulan Augus ni lagi dua famili balik.Tinggallah kami dua famili terkontang kanting di daerah Joondalup.Kami memang agak terasing dari pelajar-pelajar yang tinggal di Perth City.Sebab agak jauh untuk berhubung dan masing-masing busy dengan study.Sedihnya.Bilalah giliran kami pula..Hanya masa yang menentukan..


28 comments:

azieazah said... [Reply to comment]

Begitulah kita, bila berada terasing jauh dari tanah leluhur, sering merasa kerinduan. Dan bila ada yang senasib, hubungan itu menjadi rapat sangat...

Ada sorang blogger juga yg merantau duk Australia, selalu tulis blog. Jauh dari keluarga di kampung, tapi mengisi masa dgn berblogging. (nama dia: lemongrass)

Kak Azie suka baca kisah-kisah orang kita yang merantau ke luar negara. Pengalaman mahal.
Kisah NIDA tu pun best gak.

anie,Nagoya said... [Reply to comment]

uuwwaaa.....tarak snggup dgn perpisahan....

Hamizah said... [Reply to comment]

kak azie,
saya penah juga bc blog lemongrass tp silent reader je..br je jumpa 1,2 ni..nanti nak kena berkenalanlah..

Hamizah said... [Reply to comment]

kak anie,
perpisahan mmg menyakitkan..

kak Erna said... [Reply to comment]

hamizah..begitulah adat merantau kan..mencari ilmu..
insyaallah akan sampai masa mizah pula nanti..

Zaitun said... [Reply to comment]

InsyaAllah masanya kan tiba.

qaseh said... [Reply to comment]

merantau mcari ilmu..

fa10 said... [Reply to comment]

tinggal 2 family jer nanti? kena geng ngan minah salleh la pulok!

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

mesti tak sabar tunggu masa tu nanti kan ?

Nida said... [Reply to comment]

Salam Hamizah...

Inilah kehidupan.. bertemu dan berpisah menjadi fitrah. Di sini pun ramai yg akan balik... sedih sesangat, maklumlah kita dah diibaratkan spt adik beradik

Nida said... [Reply to comment]

p/s: kak Azie.. patutlah malam tadi mimpikan akak, ghupanya ada namaku dalam comment mu..hehe

sal said... [Reply to comment]

hamizah..

kalau kawan2 meninggalkan kita memang sunyi yeee..apa nak dikata..
bertemu dah berpisah adat manusia biasa..sampai masanya hamizah pula yg pulang.. ke msia..insyaAllah..

hnyhar said... [Reply to comment]

sy ada kawan baru je dtg buat phd kat melbourne..husband n wife buat phd..dr usim. arif fahmi & izawati..

DrSinga said... [Reply to comment]

kiutnya nama kampung..!
Joondalup...
:)

siti murni said... [Reply to comment]

people comes, people go...
nanti2 kak mizah dapat la kawan baru tu...dun worry...senyum2 selalu k...

maya amir said... [Reply to comment]

insya Allah..tak lame lagi tu:))

sayangsayangibu said... [Reply to comment]

kurang lagi saudara2 di perantauan kan?
balik dengan kejayan satu kepuasan..harap2 mizah dan keluarga bersabar menunggu giliran tu ;p

Hamizah said... [Reply to comment]

kak erna & kak zai,
insya Allah..

Hamizah said... [Reply to comment]

fa10,
mek saleh xsir geng dgn kita..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

reen,
dah lama dok menhitung hari..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

Nida,
sahabat adalah famili,kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

Nida,
sahabat adalah famili,kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

Nida,
kak azie mmg suka sebut nama Nida..

Hamizah said... [Reply to comment]

sal,
insya Allah..tp lambatnya terasa perjalann waktu..

Hamizah said... [Reply to comment]

hanyhar,
jauh Melborne dgn perth..sama jauh nak blk ke msia..

Hamizah said... [Reply to comment]

DR Singa,
Nama2 bandar kat sini biasanya diambil drp bahasa abo..sbb tu kiut..

Hamizah said... [Reply to comment]

Murni,
ssh nak dapat kawan skrg ni..kjaan xduit nak sponsor..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

sayang ibu dan maya,
insya Allah akan ku tunggu dgn hati sabar..