Tuesday, May 3, 2011

Betul Ke Osama Bin Laden Wujud??

Semalam semua chanel tv kat Australia menyiarkan berita kematian Osama secara live.Sakit hatinya bila tengok rakyat Amerika terkinja-kinja meraikannya.Dari dulu lagi saya tak percaya kewujudan Osama bin Laden.Wataknya hanya direka-reka oleh US untuk memburuk-burukkan Islam.Beliau tak pernah muncul dikhalayak ramai, kan?Hanya video dan gambar yang tersebar yang menunjukkan dia adalah terrorist yang sangat ganas yang sedang mengancam dunia.Sangat berbeza dangan Saddam Husin atau Muammar Gadaffi memang jelas kewujudannya..



betul ke ini Osama bin Laden?


Kematiannya juga tak logik nak difikir dek akal.Apa ke hal nak timbus mayatnya kat laut.Agaknya nak menghapuskan bukti yang orang tu bukannya Osama pun.Mungkin dengan ini bolehlah mereka memberi alasan tubuh badannya dah ditelan jerung.So, fullstop..Habis riwayat Osama.Yang timbul hanya kehebatan Obama Barrack yang kini ternyata sedang mengembalikan popularitinya di mata rakyat selepas dicabar Donald Trumph tentang kewarganegaraa bapanya..


Persoalanannya adakah dengan matinya Osama dunia kembali aman??Jahatnya US laknatullah..

15 comments:

mamalieyna said... [Reply to comment]

pelikkan dunia..musykil mmg musykil..itulah..adakah dunia akan aman setelah kematian osama?..herm..persoalan yg sama..

http://aniesandyou.blogspot.com said... [Reply to comment]

dont think osama was dead

Tips: mengajak blogger ke blog dan komen

Rusiah_Hazri said... [Reply to comment]

baru Mak Uda borak dgn Pak Uda isu yg sama...tah apa sebab nak disemadi kat laut...tah apa2 alasan, peliknya, kalau tak ada org nak mengaku saudara nk kebumikan, kat M'sia ni ramai yg sanggup...marah betul Mak Uda dengar berita ni...

transformed housewife said... [Reply to comment]

meme pelik pasal Osama ni dr dulu2 lg. Rasonyo ado kaitan dgn tipu muslihat US.

FizA said... [Reply to comment]

betul tu.. tp apa pun biar Allah je la tentukan.. dia maha berkuasa..

Hamizah said... [Reply to comment]

ieyna,
apalah sgt kuasa seorg manusia,kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

anies,
samalah kita ye..

Hamizah said... [Reply to comment]

mak uda,
sabar2..
tp apalah daya kita,kan?

Hamizah said... [Reply to comment]

nur,
sajo jah tu..nak tonjolkan kononnya Islam jahat..

Hamizah said... [Reply to comment]

fiZa,
betul tu..
hanya Allah yg tahu kebenarnnya..

pB said... [Reply to comment]

masih tak percaya

Zaitun said... [Reply to comment]

Ramai orang gembira dengan kematiannya kalau betullah tapi kak Zai rasa sedih pula.

anie,Nagoya said... [Reply to comment]

tiada jawapan yg tepat.permainan dunia.

Nida said... [Reply to comment]

Bila melihat dunia sekarang.. teramat marah pada USA.. namun inilah hasil dari pemerintahan Bush, dialah yg membuat onar dahulu

maya amir said... [Reply to comment]

betul tu.. rase dunia tetap huru hara kalau yahudi masih menindas rakyat palestin:(..

p/s : ari tu hamizah ade tanye pasal ape saya gi KB & psl sakit saya kan?..sebenarnye, saya punye sakit belakang dah kronik.. kalau hamizah ade masa, buleh bukak link kat blog saya..scroll kat bawah sekali, saya compile sume cite psl sakit blkg saya sampai part 14 rasenye..:)