Wednesday, January 20, 2010

Dapat yang Baru !!!!

Pukul 8.30 pagi kami satu family dah terpacak depan Nokia Care, untuk mengambil handphone yang dihantar hari Sabtu baru ni. Sengaja keluar awal sebab abang terpaksa berkejar-kejar ke uni pula lepas tu. Walaupun meredah lalu lintas ketika semua orang menuju ke tampat kerja, jalan tak jem. Inilah keistimewaan Perth membuatkan hati saya tertambat dengannya. Sebuah kotaraya yang tenang dengan jalan raya besar dan penggunanya sangat berdisiplin. Kelajuan di hampir keseluruhan jalan adalah 70km/h, highway pula hanya 100km/h.semua patuh. Memang kita tidak akan dipotong walaupun kelajuan maksima sedemikian. Saya pasti kalau di Malaysia, pasti di kiri kanan jalan ada yang gelojoh memotong..Dengan perjalanan yang tenang, jarak jauh pun tak terasa kejauhannya..

Di Nokia Care kami terus dilayan kerana tiada client lain. Terkejut saya bila pekerja berkenaan memberitahu saya layak mendapat handphone baru. Macam tak percaya. Kat sini 'costumer is always right'. Bestnya kalau macam ni. rosak tiap-tiap bulan pon tak pe, nanti digantikan dengan baru.hehehe..Saya membeli handphone ni bulan November, dengan pakej $29 Cap. Hanya $15 tambahan untuk harga handphone setiap bulan, selama 2tahun kontrak. Rasanya berbaloi kerana di samping dapat memiliki handphone baru, saya juga dapat menikmati $150 untuk international call, free untuk call ke mana-mana nombor yang sama operator. Kalau nak bergayut dengan mak kat kampung pun senang, bila-bila masa..

Selesai urusan handphone, singgah supermarket lagi kerana abang nak beli helmet untuk menunggang basikal ke uni.. Nak bagi kempis perut katanya. Hai, kalau macam ni saya je la yang berperut buncit..Pregnant ke tidak, tetap buncit..hehehe

20 comments:

Chik Na said... [Reply to comment]

teringat pemandu kat Damascus... cara depa bawa kete mengerikan Chik Na...suka hati dia je redah traffic jam yg bersusun susun

Nida said... [Reply to comment]

Perut buncit??? hehehe... Inilah nasib kita Mizah.. tak tahu nak kempiskan macam mana lagi...hehe

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

pwrut buncit ada isi takpe..lgpon perut itu lah yg melahirkan umat nabi Muhammad :)

Hamizah said... [Reply to comment]

Chik Na,
bila balik? oh ye ke?igtkan org Msia je bw keta gaya brani mati..

Hamizah said... [Reply to comment]

Nida,
ye ke Nida pon berperut buncit?leper je nampak..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

yatie,
masa ada isi xpe la.boleh beri alasan..kalau tak berisi malu tau.selalu orgkan kita mengandung.sepjg zmn mengandung tak ke haru tu?

Ibuhani said... [Reply to comment]

kalau kat sini susah nak dpt telefon baru walaupun masih dlm warranty period.....mesti phone kita akan diperbaiki jer dr diberi yg baru...untunglah hamizah dpt phone baru...

A.I said... [Reply to comment]

Kalau gitu, tak yah risau le kalau enpon rosak. senang, bleh tukar. hihihi

Dayah said... [Reply to comment]

nanti tayangla hp baru :)

buncit takpe janji suami sayang..buncit pun sbb dok beranakkan anak depa la kan.. hihih

Hamizah said... [Reply to comment]

Ibuhani,
kalau kat Msia g2 lah kan?saya dah ada pengalaman..

Hamizah said... [Reply to comment]

A.I
itulah rasa can suka plak kalau rosak msh dlm warranty..

Hamizah said... [Reply to comment]

Dayah,
xleh tayang kot riak pulak...hehehe

Insya Allah masih sayang..dan mdhan berpanjangan hingga ke syurga..

Ummu Ammar said... [Reply to comment]

Murah jer rezeki awk sjk berbadan dua ni yer..sebut psl memandu laju..mggu lps ada bdk F3 thn lepas - Faizol Ali mati accident di tmpt kejadian - dkt lrg quarters awk dulu, motor n kereta..

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

wah..bestnya dapat handphone baru. sini ada handphone pun tak guna sangat. mahal la caj kat sini. terima call & SMS pun kena caj jugak :(

Hamizah said... [Reply to comment]

Pah,
ada jg saya baca status azie kat fb..saya rasa igt2 lupa dah bdk tu.mlm ke?

Hamizah said... [Reply to comment]

oh! mahalnya..kat cni kalau pakai postpaid ke prepaid ke murah.bayar $29 dapat kredit $150

fa10 said... [Reply to comment]

nnt bilo awok nyusu anak, perut kempis... ikut pengalaman saya la. berat saya 36 kilo jah lloni. berbeza ngan anok sulung, mugo susu botol

Hamizah said... [Reply to comment]

yo ko,ten?saya sblm ni pon xdam nak nyusu badan..tp saya tekad kali ni..sbb tu nak branak ni..

mamalieyna said... [Reply to comment]

best la cam tu...dpt hp baru! ^_^

Hamizah said... [Reply to comment]

best,best,best..