Thursday, September 22, 2011

Orang Makan Orang

Danial yang suka bercakap..


Danial pernah tanya saya bila tengok orang pregnant "Ummi, kenapa orang tu makan baby dia".
Balas saya "Kenapa?".
Danial "Yelah kesian baby kena makan sebab tu dia kat perut maknya".
Terkial-kial saya nak cari jawapannya.
Tapi bagitau dia "Oh! Allah yang letak kat perut maknya bukan mak dia yang makan".
Danial "Oooo..macam tu ye ummi.
Mujur faham..

11 comments:

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

buleh tiru la jawapan ni nanti bila SN tanya ehehe

julietchun said... [Reply to comment]

nasib baik ummi bijak menjawab kalau tidak lagi byk soklan dia :D

KhaiRin said... [Reply to comment]

nasib baik dia tau dlm tu ada baby, kalu dia fikir lain...payah gak nk cari jawapan kn?

cheqna said... [Reply to comment]

hahahaha
sabar jela....
danial danial..sib baik umi dia pandai jawab =)

Ibuhani said... [Reply to comment]

Salam......lama x jenguk blog ni. K.ani dah aktif balik berblogging...hehehe....klakarlah Danial ni.... :)))))

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

hehehe, pertanyaan anak2 kdg2 tu diluar jangkaan kita, tak terjawab dibuatnya kengkdg tu

Chik Na said... [Reply to comment]

kalau chik na mesti tersenyap sekejap pikirkan jawapannya...

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
tiru,jgn xtiru..


juliet,
like son like mom..heeee


kairin,
kalau begitu kena cr jwpan lainlah umminya..hehe..



cheqna,
umminya bijak,kan..heeeeeee..

Hamizah said... [Reply to comment]

kakani,
welcome back..
nanti kita jenguk kak ani..


Mamasyaza,
betul..
nak pk jwpan bukan senang..



chikna,
samalah kita..

Acik Erna said... [Reply to comment]

assalam hamizah..camana la..danial boleh terfikir mcam tu kan,

Kakzakie said... [Reply to comment]

Budak kecik curious kan macam mana baby boleh ada dlm perut?