Monday, March 1, 2010

Selamat Hari Pekerja, Oz..

1 Mac adalah hari pekerja kat sini.Danish tak ke sekolah hari ini.Tapi abang dah ke ofis sekejap tadi. Itulah Australia, bukan semua sektor cuti.Hanya sekolah-sekolah dan ofis-ofis yang bercuti.Universiti hanya bercuti bila cuti semester kerana silibus perlu dihabiskan mengikut jadual.Tapi tiada pula lecturer yang merungut atau tunjuk perasaan.Mungkin kerana jadual kerja yang fleksibel agaknya.Mereka bebas untuk datang kerja atau tidak asalkan tugas diberikan terlaksana dan kelas berjalan seperti biasa..

Jadi, sempatlah saya melepak depan lappy pagi-pagi hari ni.Sebab sarapan dah siap,rumah dah berkemas..Tunggu masak lunch la pula.Ingat nak ajak Syikin makan kat rumah hari ni.Adiknya dari Malaysia datang.Tapi apa la yang nak di masak, buntu pula..

12 comments:

ibunafis said... [Reply to comment]

cuti yea..besnye..

Ibuhani said... [Reply to comment]

oh best lah cuti.....tp nape hr pekerja dia x sama ngan dunia nyer ekk?

zarin said... [Reply to comment]

salam kenal kembali..best ye bercuti cutian hihi..btw, kita link awak ye!

mamalieyna said... [Reply to comment]

Selamat Hari Pekerja..cuti eh, leh layan lappy puas2..hehe..

Lynn Nasir said... [Reply to comment]

salam kak,

masak la laksa ke..nasi kerabu ke..mee udang ke..

hehehe..sebenarnya, lynn yg teringin :p

Hamizah said... [Reply to comment]

salam semua..
tq..sebenarnya penat melayan dua hero nih kalau bercuti tanpa suami kat rumah..hehehe

Hamizah said... [Reply to comment]

kak ani,
saya pon xfaham dgn oz nie..sbb hari bapa ke, ibu ke mmg tak sama dgn Msia..1 Mei tu smbutan satu dunia ke?

Hamizah said... [Reply to comment]

Zarin,
tq sudi berkunjung & link blog yg xseberapa ni..Datang lagi ye..

Hamizah said... [Reply to comment]

Lynn,
best semua menu tu..tapi tak rajin sgt la hr ni..lain kali yer..hehehe

siti murni ishak said... [Reply to comment]

Selamat hari pekerja...penuhkan waktu cuti dgn memasak yg sedap2...hurm...:-)

Ena said... [Reply to comment]

wahhh cuti la nie yeh!.. bestnyerrr..

salam kenal..

Farra Rizal said... [Reply to comment]

bez cite awak...

join blog saye..

http://terataimewangi.blogspot.com/

http://putrifarisha-kesayangan.blogspot.com/

Sy Dah Follow Blog Awak