Sunday, November 8, 2009

Strawberry Picking

Menghabiskan masa hampir 2jam pagi ni utk memetik strawberi. Dekat je dengan rumah..lbh kurang 10 minit. Kiranya ni kali kedua petik strawberi selepas kat Cameron Highland tahun lepas. Disebabkan dah ada pengalaman sebelum ni tak lah exited sangat..


nie la ladangnya..

Cuma stawberi kat sini berbeza sikit daripada stawberi Malaysia coz ditanam kat atas tanah je berbanding hidroponik dan berpara kat Malaysia..yang penting rasanya memang manis dan buahnya besar-besar.


buahnya memang besar

Kami pergi ramai-ramai, 5 keluarga semuanya.masing sempat mengutip satu hingga lima kilo stawberi. Saya dan abang dapat satu kotak 5.9kg. Setiap kilo hanya$3. Kami diberi diskaun $3. Ok la tu kan..Kalo kat supermarket harganya dua kali ganda.
camna la nak mengerjakan strawberry ni?

Masa picking tak sedar pun, betapa banyaknya 5kg strawberi. Sampai kat rumah kena fikir pula camna nak habiskannya..huh cheesecake sedap, tart pun sedap..tapi rasa-rasanya buat jem je la..hahah..bukan rajin sangat pon..

4 comments:

Ummu Ammar said... [Reply to comment]

Salam Mizah..

Besar2 dan fresh nampaknya strawberry tu..pos la kt saujana 2-3kg..mesti diorg suka..heheheh..

Hamizah said... [Reply to comment]

salam Pah..
nak saya post ke?heheh kot tercirit jer..

aRniNasiR said... [Reply to comment]

both my daughter love stawberry so much! me too.... nyum nyum.. terliur tengok fresh stawberry tu. selalunya kalau beli kat pasaraya, bawa balik rumah jer dah jadi lembik. kalau pergi Cameron Highland mesti borong banyak2.

Hamizah said... [Reply to comment]

aRni,
oh bertuahnya kalo arni kat cni..my kids pula xgemar sgt. kena buat jem baru dia suka..