Saturday, November 5, 2011

Salam Aidil Adha..Patutlah Rasa Seronok Berada di Joondalup

Sejujurnya saya sangat gembira dan tenang berada di sini, Joondalup, kira-kira 25km dari Perth City.Serba serbi   menyenangkan hati.Bandarnya kecil saja, kalau nak dibandingkan dengan Kota Bharu pun terlalu kerdil rasanya.



Alhamdulillah ia adalah bandar yang selamat didiami.Jarang berlaku jenayah besar, tiada traffic jam, penduduknya pun memang peramah.Pendekata memang super duper la.Kalau sapa2 yang tengah mencari  tempat untuk berhijrah mungkin ini pilihan yang paling tepat.Bukan saya yang memandai-mandai ye..Jom tengok buktinya..


V


V


V


V


V


Joondalup mendapat pengiktirafan daripada UN sebagai best place in the world..


Apa pun, Malaysia tetap di hati..



Sepanjang berada di sini kami tidak pernah melakukan ibadat korban kerana penyembelihan tidak boleh dilakukan sewenang-wenangnya.Jadi selamat menjalankan ibadah korban bagi yang melakukannya, Selamat Hari Raya.Semoga segala pengorbanan diterima di sisi Allah. 

P/S: setiapa kali raya mesti mood sedih datang.Terlalu rindu famili kat kampung..

13 comments:

Ibuhani said... [Reply to comment]

Salam Aidil Adha, hamizah.

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

assalmualaikum....

oh.. kak stay di Joondalup rupanya..
mmg nampak indah kan... di perth tu ayu hanya ingat kak OD, novelis (kak elee) tapi tak tau kat mana dia duduk...

kak hamizah kenal tak dengan beliau????

PS: selamat hari raya qurban..
memang sedih dan sayu bila kawan2 yang diperantauan syer entry mereka lebih2 lagi ttg malaysia..

Acik Erna said... [Reply to comment]

salam aidiladha mizah..
Jangan sedih sangat ye..insyaallah nanti mizah akan dapat bersama keluarga

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

seamat hari rayo kak..ambo lg sedoh, rayo dgn anok jah..tok lakki jauh di msia huhuuhuh

Affieza said... [Reply to comment]

Selamat Hari Raya utk akak sekeluarga...

KhaiRin said... [Reply to comment]

unik nama nyer..
salam aidil adha..
jgn sedey2 ya

transformed housewife said... [Reply to comment]

tok lamo doh nok balik dop? sabarla.

Sang Pemikir said... [Reply to comment]

Salam. Selamat Hari Raya Eidil Adha.

siti zakiah hasan said... [Reply to comment]

Salam..da berapa lama akak di situ? Dulu2, saya ada berkunjung ke Perth. Ada abang tinggal di perth city. Pernah jalan2 di yanchep & bunberry (kalau tak slh eja :) ) Ada famili johor-jawa menetap di bunberry, tak ingt pula nama pakcik tu.. Hai, rindu nk ke perth lagi..

Ida,Japan said... [Reply to comment]

slm kenal mizah...akak follow yer...sama la kita raya di rantau huhuhuuu,

Hamizah said... [Reply to comment]

ibu hani,
salam aidiladha juga..


Ayu,
selamat hr ry aidilahdha juga..
Joondaluptu berasal drp bahasa abo kat cni..

kakerna,
insya Allah mmg dok tunggu2 ms n ketikanya..


yatiey,
siey ko demo doh..kawe skrg2nya ada tok laki..saba deh wat kijo cceppat, bulih blk cepat..hee

Hamizah said... [Reply to comment]

Fiezza n Khairin,
slamat hr ry..

Nur,
xlama doh..xsabar doh nih..hehe



sang pemikir,
selamat hrry..

ct zakiah,
oo..dtglah lg..mmg seronok kat cni tp bila lama2 rindunya kat family..


kak ida,
slamat hr ry..tq sudi follow..

Dahlia said... [Reply to comment]

Sunyi sepi tu yg tak tahan dgn Perth,WA nih...sakit jiwa tersiksa lepas beberapa bulan dok sana, brg2 dorang pun mcm lapuk aje, tersangat lah mcm tak endah aje kerajaan WA ni nk bg maju sket. Internet cafe pun xde! Pindah gi melbourne baru ok sket..:D