Saturday, June 26, 2010

Red Nose Day & Merit Certificate

Semalam, pagi-pagi lagi saya sekeluarga ke sekolah Danish sebab dijemput guru kelasnya Miss O'Donnell untuk menerima merit certificate.Sijil ni adalah penghargaan sekolah untuk pelajarnya.Setiap semester hampir kesemua pelajar akan diberi.Bukan sebab cemerlang akademik sahaja, tapi kadang-kadang sebab pelajar perangainya bagus,kokurikulumnya cemerlang dsb..



menyanyi lagu kebangsaan Oz, kat pentas adalah pelajar yang buat persembahan mingguan

Semasa assembly (hanya pada hari Jumaat), hanya Principal Mr. Blackford yang berucap.Tiada leteran..cuma menjelaskan peristiwa sepanjang minggu.Memandangkan semalam adalah Red Nose Day, beliau juga mengenakan red nose.Sporting sekali.Kemudian terus disampaikan sijil berkenaan.

kelakar sekali dengan red nose..



Rupanya sijil tu untuk menghargai semangat belajar Danish selepas kembali dari Malaysia.Simple tapi dia sangat gembira bila dihargai..Cuma saya terkilan sikit bila dia tak dapat pakai red nose sama.Dia tak datang sekolah sebab demam hari Rabu, red nose dah habis terjual.Tak pe lah nanti tahun depan kalau ada lagi kita beli, ye..

P/S:dah lama tak upload gambar kat blog..malas nak edit kui kui kui..sorry..

 

8 comments:

Ibuhani said... [Reply to comment]

Red nose tu simbol utk apa ekk......n congrat utk Danish jugak... :)

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

red nose day pun ada juga ye. mcm2..

maya amir said... [Reply to comment]

red nose day? cam best jek ade day mcm ni..sure comel2 sumenye:)

Lynn Nasir said... [Reply to comment]

salam..

mereka mmg bangsa yg sporting, saya sgt suka environment belajar mcm tu. tak stress sgt :DDD congrats danish!!

Hamizah said... [Reply to comment]

kak ani, Nadiah & maya,
saya pon xtau sempena apa red nose day nih..tapi rasanya suka2 je..

Lynn,
ye sporting sgh diorg ni..kalau saya,mesti tak terpki punya..

fa*atip said... [Reply to comment]

salam kenal kenal :)

The environment memang tak sama. Kat sini student stress, cikgu stress, admin pun stress....parents?? Kalau yang exam oriented tu, memang dah jadi majoriti.... :(

siti murni ishak said... [Reply to comment]

Menarik jugak ya...ada hari2 special mcm 'red nose day' ni..tak lah stress sangat budak2 kat sekolah tu..

chekna said... [Reply to comment]

sportingnya principal dia... semoga danish lebih bersemangat ye...