Monday, October 10, 2011

Sampai ke Penghujung Musim Tak Sempat Nak Tengok Bunga..

Spring adalah musim yang ditunggu-tunggu.Selain bunga berkembang di merata alam, cuacanya juga sangat nyaman.Tapi tahun ni berbeza sikit kami terpaksa menangguhkan niat untuk tengok bunga sebab hujan selalu je turun.Biasanya winter je banyak hujan..


Hajat nak ke Araluen untuk tengo tulip sampai ke hari ni tak tertunai.Setakat menikmati di sekeliling kawasan rumah dan Kings Park sajalah.Jom tengok gambar bunga dan orang yang tengok bunga..Tahun ni suami saya banyak ambik gambar orang pula..Berbanding tahun lepas asyik dok shoot bunga je.Hehe..Layannnnnn..



satu family..



bersama puteri tunggal..



kumbang di celah-celah bunga..


kumbang lagi..

24 comments:

Lady Lavender said... [Reply to comment]

kat sini masa spring tak meriah sgt dgn bunga2..tak semeriah tempat lain. Tgk gambar kawan2 kat UK macam hidup dialam fantasi hehe..sini tak best sgt spring.

Affieza said... [Reply to comment]

Cantik gmbr family kt celah2 pokok bunga tu...hehe

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

nadiah sempat juga tengok dan ambil gambar bunga walaupun tak sebanyak tahun lepas

kakcik said... [Reply to comment]

Macam dalam filem Hindi pulak. :)

fa10 said... [Reply to comment]

dah tahun akhir ni mmg patut la tangkap gmbr orang2nya dlm bunga, buat kenangan. kat malaysia banyak juga bunga tp x leh nak guling2...

yatie chomeyl said... [Reply to comment]

sano spring ko lo ni kak? sini pulop autumn

ainnoraini said... [Reply to comment]

woww..cantik tu..bergambar dicelah2 pokok bunga...

dah makin membesar puteri sorang ye...

Chik Na said... [Reply to comment]

bestnya bergambar dlm bunga-bunya yang cantik

Ibuhani said... [Reply to comment]

Tgk gmbr2 ni rasa cam nak gi bercuti masa musim bungalah pulak......CantiKKKKKK!!!!

makdara TERdiva said... [Reply to comment]

alololo..tomeinye baby.. :)

Acik Erna said... [Reply to comment]

Hamizah..cantik..bertambah cantik bila bergambar dengan puteri yang comel tu..dah besar dah dia ye..

Zaitun said... [Reply to comment]

Cantiknya bunga2 tu teringin kak Zai nak kesana.

transformed housewife said... [Reply to comment]

jadila tu. balik nanti gi tengok Pesta Bungo kat Putrajaya la. hehe

Hamizah said... [Reply to comment]

LL,
kena tanam sendiri kot..hehe..

Hamizah said... [Reply to comment]

Fiezza,
dah hbs idea tu sbb bjalan tgh panas..hehe..


Nadiah,
makin lama, makin krg jakunnya kot..hehe..samalah kita..


kakcik,
kalau kakcik psg lagu terus bgojet hindi tuh..


fa10,
acu try wat sekali kot ada oghe ikut..hehe

Hamizah said... [Reply to comment]

yatiey,
mmg doh cni beza ngan tempat lain..dia sama ngan NZ..


kak ain,
org jakun jumpa bunga..haha..

alhamdulillah bb dah 6bln dah..


Chik Na,
jomlah sama2..


k'ani,
klau sy ada rezeki melancong ke tempat lain, mesti pilih ms spring..plg cantik..

Hamizah said... [Reply to comment]

mak dara n k'erna,
tq..kurniaa Allah semuanya..


k'zai,
jomlah..tp thn dpn la plak..dah hbs dah tuk thn ni..


nur,
last chance..

maya amir said... [Reply to comment]

wahh! geramnya tgk bunga2 kat obersea.. cantikkkkkkk:)

KhaiRin said... [Reply to comment]

cantik nyer bunga kaler biru tu

azlina said... [Reply to comment]

cantiknya mizah gambar2 di sisi bunga2 yg berkembang..

ida @ 1001resepi said... [Reply to comment]

Salam Hamizah,
suka akak tengok foto2 Hamizah ni...seronok tinggal di Perth ye!
kkida nak tanya sikit...kkida dan famili nak ke Perth minggu akhir bulan december ni, iaitu 3 hari sebelun krismas...adakah ketika itu cuaca di sana panas sangat?
sesuaikah untuk bercuti time tu...btw, tiket flight dah beli, mau tak mau kena gi jugalah...
hehe...terima kasih...

Nieza said... [Reply to comment]

wahh bestnyer..saya suka bunga time spring ni...especially bunga tulip:)

a.z.r.i.n.a.03.07 said... [Reply to comment]

Cantiknya .....
Sekejap aje bb dah besar..

siti murni said... [Reply to comment]

cantik gambar-gambar kak mizah...

kumbang macammanapun suatu hari nanti mesti dikelilingi bunga....hehe